Nederland Theaterland

Meer dan 100 theaterartiesten zingen kerstsong.

De afgelopen weken zijn in het diepste geheim meer dan 100 Nederlandse theaterartiesten ‘samen gekomen’ voor een bijzonder cadeau aan alle theaters en het publiek: ‘Daar ben jij’, een compleet nieuwe, Nederlandse kerstsong. Allard Blom schreef de tekst, Sam Verhoeven de muziek. Het arrangement werd gemaakt door Diederick Ensink. ‘Daar ben jij’ is vanaf vandaag overal te streamen en verkrijgbaar. De videoclip is te zien op YouTube en Vimeo en de social mediakanalen van De Theater BV.

Initiatiefnemer en producent Christian Seijkens: “In een tijd waarin we afstand moeten houden, elkaar geen handen mogen geven, laat staan knuffelen of omhelzen, gaat dit lied júist daarover. Want als het niet mag in het echt, laten we er dan in ieder geval over zingen en op deze manier iedereen die we lief hebben met deze song omarmen.”

Het is een lied geworden dat níet gaat over corona of de crisis, dat níet gaat over dichte theaters en afgelaste voorstellingen. Schrijver Allard Blom: “Het gaat over hoop, over warmte, liefde en licht. Een lied zonder ego of arrogantie. Een positief lied. En bovenal: een vrolijk lied!” Het lied werd gezongen door jonge talenten en gevestigde namen; gezongen door meer dan 100 van de beste theaterartiesten die Nederland rijk is. Een bijzonder geluid in de zogenaamde donkere maanden. En deze keer misschien wel de donkerste tijd in jaren.

Speciaal voor doven en slechthorenden is er een versie van de videoclip gemaakt met onder in beeld een tolk Nederlandse gebarentaal. Op donderdag 10 december, een dag na de Nederlandse release, komt de song ook in Vlaanderen uit; daar gezongen door meer dan 70 Vlaamse theaterartiesten.

Bekende vocalisten als Anouk Maas, Brigitte Heitzer, April Darby, Esmée Dekker, Jordy van Loon, William Spaaij, Mariska van Kolck, Stanley Burleson en vele, vele anderen leenden hun stemmen aan dit belangrijke initiatief. @Royalpromotions

Voor meer informatie: www.daarbenjij.nl.