Ron Gallo

Ron Gallo brengt nieuw studioalbum Peacemeal uit.

Peacemeal werd, op afstand, samen met producer Ben H. Allen (Gnarls Barkley, Animal Collective) gemaakt, die ook het mixen voor zijn rekening nam. Een aantal nummers van het album zijn reeds verschenen op de Please Don’t Die EP die Ron Gallo vorig jaar uitbracht. Zijn nieuwste single Can We Still Be Friends is nu uit.

Ron Gallo schreef en nam een groot gedeelte van Peacemeal op tijdens een 3 maanden durende zelfisolatie in zijn huis in Nashville. Dat was niet helemaal de bedoeling want hij wilde in Italië verblijven met zijn Italiaanse vrouw en muzikale partner Chiara, maar de Immigratiedienst verplichte Gallo een tijd in Amerika te verblijven. Toen de corona pandemie van Ron Gallo weer een periode van zelfisolatie vereiste, werd het album afgemaakt.

Proberen om Ron Gallo in hokjes te stoppen, is als water proberen vast te pakken met je handen. Gallo vind dat niemand in een hokje past. Hij worstelt hier al zijn hele leven mee en tijdens een drie jaar durende tour, raakte hij erdoor gefrustreerd. Ron Gallo omschrijft het in kleuren; de ene dag is het oranje, de andere dag mint groen, dan weer geel. Hij kan gewoon niet stil zitten, zijn humeur is veranderlijk, maar keert altijd terug naar een, bijna kinderlijk, optimistisch midden. “That’s me! my only constant is that I’m all over the place”, dus toen het weer tijd was om muziek te maken, wilde hij graag muziek maken zoals hij is.

Peacemeal ontstond na een periode van zelfreflectie – smaken, kleuren, vreugde, diepe dalen, opgroeien in een buitenwijk van Philadelphia – het is ’90’s hip-hop, top 40, r&b, weirdo pop, jazz en punk – zijn versie van ‘pop muziek’. “Making this new stuff felt like color-blocking, like if it was a shirt it would have a yellow left sleeve, orange right sleeve, green mid-section, pink pockets and a white collar, no metaphor. Might not make sense, but that’s a shirt I want to wear right now.”

Ron Gallo bracht in 2017 Heavy Meta uit, waarmee hij zich als solo-artiest op de kaart zette en lovende kritieken ontving. Peacemeal is de opvolger van het in 2018 verschenen Stardust Happy Birthday. Copyright © 2021 Marlies Waters