You Me At Six

Britse band brengt nieuw album uit op 15 januari 2021.

Het album ‘SUCKAPUNCH staat voor reflectie en verlossing. Na zeven albums zou het kwintet weinig meer te bewijzen hebben. In feite geldt het tegenovergesteld, want You Me at Six is even rusteloos als altijd.

You Me at Six is de afgelopen jaren brutaler en experimenteler geworden. Ze hebben hun indierock-sound verruilt voor invloeden uit dance, R&B en hiphop en hebben op dit album de lat hoger gelegd. Met sommige nummers betreden ze compleet nieuw terrein, terwijl anderen nijgen meer naar hun vertrouwde rocksound in een nieuw jasje.

Afgelopen herfst bracht de band vijf weken door in de prachtige Karma Sound studio in Bang Saray in Thailand, waarbij ze risico’s namen en ideeën uitprobeerden. Tijdens het maken van ‘SUCKAPUNCH’ werd het merendeel van de band 30 jaar en hadden drie leden een recente relatiebreuk te verwerken.

Als je een thema aan ‘SUCKAPUNCH’ moet hangen, dan is het reflectie en verlossing; omarmen wat er is veranderd en verder gaan. “When we started cross-pollinating our sound, I was worried we wouldn’t get away with it,” zegt Josh. “We’re white dudes from Surrey, for fuck’s sake, although I now live in Hackney. And I have a beard. We were wary of being called culture vultures, but in fact, that fusion is exactly us now. I haven’t listened to much guitar music for years, Dan is obsessed with dance, some of us love R&B. We’re still a rock band at heart, but somehow, we manage to make all of those influences slot together. It’s not forced, it’s just us.” @V2 Benelux

foto Daniel Harris