Berend

Singer-songwriter uit Jirnsum komt met debuutalbum Safe In Silence.

Berend is een gedreven singer-songwriter uit Jirnsum. Zijn muziek kun je het best omschrijven als ‘een uiteenlopend genre-palette – folk, indie, alternative, R&B & pop’.

Eind 2015 is hij begonnen met het schrijven van eigen liedjes en om zich hier meer in te verdiepen heeft hij de hulp ingeroepen van Sytse Broersma van De Kast. De afgelopen jaren heeft hij een EP en meerdere singles uitgebracht, waaronder ‘Wait For Me’, ‘Traveller’, ‘Walking Out That Door’ en zijn allernieuwste single “Run Away Together”.

Qua muzieksmaak is Berend 50 jaar te laat geboren. Hij is een liefhebber van ouder repertoire, vooral de jaren ‘50 en ‘60 spreken hem erg aan. Daarnaast houdt hij van Americana en Countrymuziek. Tijdens optredens hoor je dat terug in liedjes van bijvoorbeeld Johnny Cash, Elvis Presley en The Beatles, maar ook hits uit de jaren ‘70.

Berend’s debuutalbum, Safe In Silence, is vanaf 5 maart overal te beluisteren en te koop op CD’s en vinyl. De nieuwe single van dat aankomende album heet Lili.

Over Lili

“Na het kijken van de film The Danish Girl was ik zo geïnspireerd dat ik dit nummer schreef. De film vertelt het verhaal van de eerste man die zich liet ombouwen tot vrouw. Gevangen zitten in een lichaam wat niet correspondeert met het brein. Dit is het enige nummer wat ik vanuit andermans perspectief heb geschreven”.

Berend’s debuutalbum, Safe In Silence, is vanaf 5 maart overal te beluisteren en te koop op CD’s en vinyl.

www.berend.app