Robert Jay

Bandleider gaat samenwerking aan met Holland’s Got Talent finalist Romain Doedens.

foto Arjan Bronwijk

Robert Jay kennen we als bandleider van de Robert Jay Band, die een radio 3 hit scoorde met het nummer ‘Red Bullet’.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan zijn EP waarvan begin dit jaar al zijn nieuwe single ‘Raining in the Snow’ gereleased werd. Op 2 april stond de release van de EP,
een boek en een tour gepland maar door de omstandigheden m.b.t. COVID-19 wordt dit helaas uitgesteld.

Robert Jay is nu als producer en gitarist/zanger een samenwerkingsovereenkomst met Romain aangegaan. Romain die onlangs de jury ontroerde in de finale van Holland’s Got Talent met zijn vertolking van DI-RECT’s ’Soldier On’. Robert Jay kwam met Romain in contact toen zij beiden nog in Winschoten woonden. Meteen was er al een muzikale klik tussen de twee artiesten en besloten ze een samenwerking aan te gaan.

12 februari jongstleden waren Romain en Robert Jay al samen te zien tijdens een livestream, georganiseerd in Theater vanBeresteyn in Veendam. Ook TikTok-ster Daisy Veenstra deed haar opwachting in deze show.

Op 2 april releasen ze samen hun eerste single en zal vanaf dan overal te streamen zijn. Deze single is een cover van het nummer ‘Change Will Come’ van Alain Clark.
Onlangs namen ze al een live-video op ten behoeve van ‘Het Cultuurplatform Oldambt’. Deze video komt op 2 april online en de premiere is te volgen via het Youtube-kanaal van RobertJayOfficial.

Het is het begin van een mooie samenwerking waarbij al druk gewerkt wordt aan het schrijven en opnemen van nieuwe nummers. Ook zullen ze, zo gauw als het weer mag en kan, gezamenlijk optreden. Dit, zowel als duo Thonie Romain & Robert Jay en als ’special guest’ van de Robert Jay Band. @LIEV Promotie en Productie

www.robertjayband.com