UB40 feat. Ali Campbell

Band met Ali Campbell & Astro in Ziggo Dome.

Foto Harold Versteeg.

Dinsdag 8 maart 2022 geeft UB40 featuring Ali Campbell & Astro een concert in Ziggo Dome in Amsterdam.

Drie jaar na de succesvolle viering van het 40-jarige jubileum keren UB40-oprichters Ali Campbell en Astro met UB40 terug naar de Ziggo Dome. De Engelse reggae- en popgroep werd eind 1978 opgericht door een aantal jonge vrienden uit de multiculturele wijken van Birmingham. Afkomstig uit de arbeidersklasse vernoemt de band zich naar het ‘Unemployment Benefit Form 40′, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen.

In de jaren die volgen scoort de band grote hits zoals ‘Food For Thought’, ’Red Red Wine’, ‘Kingston Town’ en ‘(I Can’t Help) Falling In Love With You’. UB40 bracht in de eerste 30 jaar achttien studio- en vier live albums uit en verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen. Ook ontvingen zij vier keer een Grammy-nominatie voor beste reggae-album. Ruim vijftig van hun singles behaalden de internationale hitlijsten waarvan maar liefst tweeëndertig keer de Nederlandse Top 40 en vijf keer de eerste plaats.

In 2008 verlaat leadzanger Ali Campbell de groep en in 2013 voegt Astro zich bij hem. Als UB40 featuring Ali Campbell & Astro bouwt het duo voort op het erfgoed van de oorspronkelijke band uit Birmingham. Hun direct herkenbare stemmen worden ondersteund door een energieke zevenkoppige band. De ‘Unprecedented Tour’ brengt alle klassieke UB40 hits en enkele nummers van het nieuwe album ‘Unprecedented’ dat in februari 2022 uitkomt. @Mojo Concerts

UB40 FEATURING ALI CAMPBELL & ASTRO IN ZIGGO DOME
Dinsdag 8 maart, Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €50,40 (incl. servicekosten)