DI-RECT

Haagse rockband sluit Bevrijdingsfestival af met uniek concert.

Foto Henriette Guest (afwezig op de foto in Madurodam is Bas van Wageningen)

De bekende Haagse rockband DI-RECT geeft komende woensdag 5 mei een uniek concert in Madurodam. Het voor iedereen gratis te volgen live-optreden sluit het Bevrijdingsfestival Den Haag 2021 af. Het concert is te zien op verschillende websites en via de lokale omroep Den Haag TV. In Madurodam is geen plek voor publiek.

Vanwege de coronamaatregelen is het Bevrijdingsfestival Den Haag dit jaar niet op het Malieveld, maar in poppodium PAARD. Daar wordt – ook zonder publiek – van 13.00 tot 22.00 uur live uitgezonden. Onderdeel van deze negen uur durende festivalshow is het concert van een uur door DI-RECT live vanuit Madurodam.

DI-RECT scoorde afgelopen jaar hun grootste hit ooit met ‘Soldier on’. Op dit moment is de nieuwe single ‘Wild hearts’ van het gelijknamige album veelvuldig op de radio te horen. Op 22 en 23 oktober 2021 staat de Haagse band in Rotterdam Ahoy.

Programmering
Tijdens de live stream van het Bevrijdingsfestival Den Haag vanuit het PAARD zijn verder optredens te zien van de Belgische zanger MILOW, het zangduo SUZAN & FREEK, hiphopartiest LAUWTJE, zangeres MEROL en de rockbands HANDSOME POETS en VAN WANKO. Ook van de Ambassadeurs van de Vrijheid DAVINA MICHELLE, TINO MARTIN en JONNA FRASER zijn tijdens de uitzending optredens te zien.

Songs For Freedom
Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt ook de eerder uitgestelde finale plaats van TALENT EVENT, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom. De strijd gaat tussen rappers D. MEIJER en NORDIN, rockbands THE SIN BIN en BLUESIDE, en het singer/songwritersduo JOAZ. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met duizend euro en mag onder meer optreden tijdens verschillende Haagse zomerfestivals in 2022. Ook gaat de winnaar enkele songs opnemen in de Basementstudio in Den Haag.

Vanuit een televisiestudio in de Vfonds Foyer in het PAARD presenteert Nicolette Krul, die vorig jaar nog één van de Haagse Vrijheidsambassadeurs was, het negen uur durende programma op Den Haag TV en verschillende websites waaronder Bevrijdingsfestivaldenhaag.nl, Denhaag.com, Bevrijdingsfestivals.nl, Denhaagfm.nl en Westonline.nl. Bovendien kan iedereen die dat wil het festival ook zelf streamen op de eigen website of social media.

@BEVRIJDINGSFESTIVAL DEN HAAG R.G. Ruijs Stichting