Michelle David & The True-tones

Michelle David & The Gospel Sessions wordt Michelle David & The True-tones.

Foto Harold Versteeg

Onlangs werd bekend dat Michelle David & The Gospel Sessions verder gaan onder een nieuwe naam: Michelle David & The True-tones. Dit viert de band met een nieuwe single: Yes I Know.

Wat begon als een project om de roots van soul en r&b te ontdekken, resulteerde in vier goed ontvangen albums, uitverkochte zalen in binnen- en buitenland en een Edison nominatie. Met de tijd groeide het project uit tot een echte band met een geheel eigen stijl. In de afgelopen vijf jaar heeft de band met succes verschillende invloeden omarmd die zich uitstrekken van traditionele Gospel tot Afrofunk, Soul tot Calypso en Marokkaanse Gnawa. De nieuwe naam stelt de band in staat om door te gaan met het uitbreiden en integreren van meer muzikale invloeden die hun unieke stijl aanvullen.

Oorsprong

Op zoek naar de roots van hun geliefde muziekgenres (Rhythm & Blues, R&R Soul) ontdekten de oprichters Onno Smit en Paul Willemsen de Gospel muziek uitgevoerd door The Soul Stirrers, The Zion Travelers, Sister Rosetta Tharpe en Shirley Ann Lee. Gegrepen door de pure energie van deze nummers, besloten ze hun eigen variatie te maken samen met Michelle David (USA).

Toekomst

De band verzekert fans en anderen dat hoewel de naam verandert, de essentie hetzelfde blijft. Michelle David: ‘’Deze naam beschrijft de reikwijdte van de band beter dan ‘the Gospel Sessions’. Daarmee willen we de ware boodschap van hun muziek blijven verspreiden; Liefde, Eenheid en Saamhorigheid!’’ @Excelsior-Recordings