Robert Jay

Robert Jay en Alex Julius schrijven nummer voor kleinzoon Vince.

Naar aanleiding van de geboorte van de kleinzoon van Alex Julius besloot Robert Jay een liedje te schrijven. Op 12-jarige leeftijd won gitarist Robert Jay zijn eerste talentenjacht en 10 jaar later (1990) maakte hij zijn televisiedebuut met de Robert Jay Band.

Frits Spits ontdekte Alex Julius toentertijd en draaide het door Robert Jay geschreven nummer ‘Red Bullet’ helemaal grijs. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan zijn EP waarvan begin dit jaar al zijn nieuwe single ‘Raining in the Snow’ gereleased werd.

Alex Julius

Alex Julius begon al in 1979 zijn eerste bandje. Met Wild Bunch had hij in 1990 een Radio 3 hit met de single ‘Jack an Me’.Julius was jarenlang gitarist van de in het noorden wereldberoemde band AA & The Doctors en is momenteel zanger, gitarist en componist van de Gronings-talige band Nulviefteg. Ook bracht Alex 2 solosingles uit, die #1 en #2 posities in de Groninger hitparade Noord 9 behaalden.

De naam Vince sprak Robert zo aan dat de akkoorden vanzelf kwamen en grootvader Alex heeft daarbij de tekst geschreven. ‘Vince’ is een popsong met eighties powerrock invloeden en een up to date productie.

Opgenomen in AS De Fabriek, Veendam onder technische leiding van Dik Pomp, die tevens verantwoordelijk is voor de drums, keyboards en backing vocals.
Rowdy Prins samen met Robert Jay op gitaar en Nederpoplegende Rudy Englebert op basgitaar. Lead en backing vocals Alex Julius en Sandy Altman female backing vocals.

De single ‘Vince’ verschijnt op 29 mei en zal te beluisteren zijn op diverse streamingsdiensten en de bijbehorende videoclip (gemaakt door Gerald Emming) zal dan op o.a. Youtube te zien zijn. @LIEV Promotie en Productie

Release van Vince: 29 mei 2021

www.robertjayband.com