Eels

EELS KONDIGT CONCERT IN AFAS LIVE AAN

Photo Gus Black

De Amerikaanse poprockband Eels komt volgend voorjaar naar Nederland. Als onderdeel van de ‘Lockdown Hurricane’ tour speelt de band rond zanger/frontman Mark Oliver Everett op vrijdag 8 april 2022 een concert in AFAS Live Amsterdam. Voorverkoop start vrijdag 16 juli.

Onder leiding van zanger/frontman en multi-instrumentalist Mark Oliver Everett alias ‘E’ heeft Eels sinds de release van het tot popklassieker uitgegroeide debuut ‘Beautiful Freak’ (1996) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Indrukwekkend in kwaliteit maar ook in veelzijdigheid. Op de in totaal 13 studio albums wisselt de licht-excentrieke E even vaak van begeleiders als van stijl. De muziek varieert van rustige pop ballads met melancholische teksten tot stevige rocksongs, soms met een strijkkwartet soms met een bigband maar altijd met de karakteristieke Wurlitzer piano.

Verder maakte E in 2008 indruk als schrijver van het door critici geprezen boek ‘Things the Grandchildren Should Know’ en speelde hij in de award-winnende ‘Parallel Worlds, Parallel Lives’ documentaire over zijn vader, kwantumfysicus Hugh Everett III. Filmliefhebbers kunnen Eels kennen van diverse soundtracks voor films als ‘Yes Man’ en series ‘For The People’, ‘My Mad Fat Diary’, ‘One Tree Hill” en ‘The O.C.’.

Het meest recente studioalbum ‘Earth to Dora’ verscheen eind 2020 en werd met 4**** bekroond in MOJO, NME en The Times waarin werd geschreven “Everett is volgroeid en kan zich als songwriter meten met zijn helden”. Bij titeltrack ‘Earth to Dora’ kwam eerder dit jaar een video uit. De nieuwe Eels tour kreeg de toepasselijke titel ‘Lockdown Hurricane’ naar een nummer van het album ‘The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett’ uit 2014. @ Multimo Media

EELS ‘Lockdown Hurricane’

Vrijdag 8 april 2022  –  AFAS Live Amsterdam

Ticketverkoop start vrijdag 16 juli om 10.00 uur

Tickets: Eventim.nl 

www.eelstheband.com