Jacques Ellis

Jacques Ellis – Whatever You’ve Brought CD.

‘Whatever You’ve Brought’ is de titel van het debuutalbum van de Noord-Brabantse singer-songwriter Jacques Ellis (echte naam David van den Berg). Eerder bracht hij hiervan de meeslepende track ‘Swimming’ uit. Nu is de tijd aangebroken voor de release van het complete album. Het resultaat van maandenlang nummers schrijven, opnemen en veel tijd doorbrengen in zijn zolderkamer ligt nu voor ons. Wat meteen duidelijk wordt is dat het hier gaat om een uiterst persoonlijke plaat. Het leven van Jacques Ellis in al zijn facetten komt terug in de verschillende tracks, waarin zowel de positieve als de negatieve aspecten een plek kregen. Het verlies op jonge leeftijd van zijn moeder zorgde voor zowel David als zijn zus voor een paar moeilijke tienerjaren. Jacques vond zijn weg en ontlading in de muziek en dat resulteerde in de mooie, intense liedjes die nu een plek hebben gevonden op zijn album. Belangrijk in de muziek van de Noord-Brabander zijn behalve de stem ook de gitaar, waarbij Jacques duidelijk werd beinvloed door artiesten als Nick Drake en Bob Dylan. Dat levert een verzameling mooie, soms indrukwekkende songs op. Zoals ‘Poetry & Song’, ‘Paper Thin’ en ‘Swimming #2’. In deze laatstgenoemde track kijkt de melancholieke zanger ondanks alles wat er achter hem ligt met een hoopvol gevoel naar de toekomst. ‘Whatever You’ve Brought’ is een mooie plaat die een groot aantal luisterbeurten verdient. Pas dan komt dit album ten volle tot zijn recht. ‘Whatever You’ve Brought’ wordt op 2 juli uitgebracht via MARS Worldwide.