Angie Flare

Gedreven country singer-songwriter start crowdfunding voor nieuwe EP.

Credits voor de foto: Pixels + Stories

Angie Flare maakt al een tijdje met veel plezier eigen muziek, geïnspireerd door de moderne countrymuziek uit Nashville. Haar liedjes gaan over persoonlijke groei en het najagen van je dromen.

Door veel vrije tijd en persoonlijke lessen in het afgelopen anderhalf jaar, ligt er nu genoeg materiaal voor een gloednieuwe EP. Om dit op een goede manier te realiseren, heeft ze een crowdfundincampagne opgestart.In maart 2020 lanceerde Angie haar debuut EP ‘Footprints in the Sand’.

Geschreven met, geproduceerd en opgenomen door Bas van Wetten. Vrijwel meteen daarna ging de wereld op slot om de bekende redenen. Hoewel er goed werd gereageerd op de EP en de release show in De Pul in Uden, viel de promotie van de EP toch enigszins in het water doordat de wereld werd opgeschud door het coronavirus.

Vrije tijd voor nieuwe muziek

De vrijgekomen tijd bleek een vruchtbare bodem voor persoonlijke lessen en voor het schrijven van nog meer nieuwe muziek in leuke samenwerkingen met andere songwriters. En zo geschiedde dat er nu genoeg materiaal voor een nieuwe EP ligt. Vijf nummers met een country pop/rock sound over het heft in eigen handen nemen en verantwoordelijk zijn voor je eigen geluk.

De EP gaat ‘With the Car Running’ heten en zal omstreeks oktober 2021 uitkomen. Angie: ‘Als ik iets heb geleerd van het afgelopen anderhalf jaar dan is dat dat er ondanks bepaalde beperkingen altijd mogelijkheden zijn om jezelf een goed gevoel te geven. Hoe klein die stappen ook zijn. Oftewel, je kunt altijd je auto al starten, warm laten lopen en die heerlijke roadtrip komt dan vanzelf. Een lading positiviteit die iedereen nu vast kan gebruiken. En weer een kans voor mij om een groter publiek kennis te laten maken met Angie Flare en dit verhaal.’

Project steunen via Voordekunst

Het opnemen, uitbrengen en promoten van een EP is een flinke investering en daarom heeft Angie, om dit te kunnen bekostigen, een crowdfunding opgestart via het platform ‘Voordekunst’. Iedereen die het project wil steunen kan een bedrag vanaf € 10,- doneren. Dit geld gaat o.a. naar het persen van CD’s en LP’s, het maken van foto’s, ontwerpen van cover artwork, produceren van een videoclip en het organiseren van een EP release show met band.

Donateurs kunnen kiezen uit leuke tegenprestaties, zoals de EP op CD of vinyl, vóórdat hij officieel uit, is of een huiskamerconcert. Ook zijn er sponsormogelijkheden voor bedrijven.

Angie: ‘Dankzij de hulp en steun van diverse partijen kon ik afgelopen jaren mijn eigen muziek uitbrengen en daar ben ik heel dankbaar voor. Velen van hen zijn echter door de Coronacrisis financieel geraakt en daarom wil ik hen graag een eerlijke vergoeding kunnen geven voor hun fantastische werk.’ @Angie Flare

Meer informatie (en doneren) vind je via voordekunst.nl