Crossing Border

Programma Crossing Border bijna compleet!

Nieuw bevestigd zijn onder meer Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onschuldig gevangen zat in Guantánamo Bay en zijn verbijsterende verhaal vertelt in The Mauritanian, de briljante Pulitzerprijs-winnaar Richard Powers met zijn nieuwe boek Verwilderd, Jamal Mahjoub met The Fugitives, over de mythische Sudanese jazzband Kamanga Kings die een totaal onverwachte roadtrip maakt door Trump’s Amerika, en Claire Vaye Watkins, dochter van een lid van de Manson Family, die in haar langverwachte autobiografische roman haar duistere verleden in de ogen kijkt.

Ook bevestigd: de Nederlands-Oekraïense debutant Lisa Weeda, de veelbelovende jonge dichter Maxime Garcia Diaz, Big Joanie-gitarist en schrijver Stephanie Phillips (Why Solange Matters) en DJ en schrijver Joost van Bellen met zijn nieuwe roman Nachtdier.

Nieuwe muzieknamen zijn James BKS met zijn eigenzinnige kruising tussen hiphop, Afrikaanse percussie & popmelodieën en het grensoverschrijdende Neue Grafik Ensemble, ontstaan tijdens nachtelijke jamsessies in Londen. Anne Soldaat is helemaal terug met het prachtige nieuwe album ‘Facts & Fears’ en de New Yorkse folkmuzikant Cassandra Jenkins roept magische werelden op met haar tweede soloalbum ‘Phenomenal Nature’.

Klik hier voor de volledige line-up.

Dagprogramma
Nieuw dit jaar is het dagprogramma op zaterdag 6 november in verschillende bijzondere boekhandels, theaters en zalen in Den Haag: Onze Ambassade, Theater Pepijn, Theater Branoul, BorderKitchen, The Bookstor Cafe en Stanza Bookshop.

Nieuwe namen voor het dagprogramma zijn Tamsin Calidas, die Notting Hill inruilde voor een geïsoleerd eilandleven in de Schotse Hebriden. Acteur Jos Nargy gaat aan zijn keukentafel in gesprek met debutanten Sholeh Rezazadeh, Lies Gallez en Helena Hoogenkamp. Eerder waren Lale Gül, Douglas Stuart en Maxim Osipov al bevestigd voor het dagprogramma.

Crossing Border vindt plaats op 5 & 6 november in het historische centrum van Den Haag, met Korzo Theater als hoofdlocatie. @Crossing Border

Koop snel je kaarten!
Meer info over de soorten tickets en prijzen op de ticketpagina.