Don McLean

Muzieklegende met ’50th Anniversary “American Pie” Tour’ in 2022 naar Nederland.

Don McLean komt ter gelegenheid van zijn ’50th Anniversary “American Pie” Tour’ in oktober 2022 naar De Vereeniging (Nijmegen) en Koninklijk Theater Carré (Amsterdam).

In 1971 bracht Don McLean ‘American Pie’ uit. De single kwam binnen een maand in de hitparade. Interesse vanuit de media en het publiek maakte dat de single naar positie #1 steeg in de VS en was gelijk het startschot voor McLean naar internationale roem. Het nummer werd keer op keer geanalyseerd om de echte, achterliggende betekenis te vinden. McLean weigerde om ook maar een enkele interpretatie goed te keuren, wat het mysterie nog groter maakte.

Nu, 50 jaar later, bevindt ‘American Pie’ zich in de Library of Congress National Recording Registry. ‘American Pie’ werd door de Recording Industry of America (RIAA) benoemd tot ‘a top 5 song of the 20th Century’. In 2002 werd het nummer opgenomen in de GRAMMY® Hall of Fame en in 2015 werd de tekst van ‘American Pie’ verkocht voor iets meer dan $1,2 miljoen dollar. McLean heeft het lied gezongen voor publiek over de hele wereld, waaronder president Clinton op het Lincoln Memorial Gala in Washington D.C.

Don McLean, geboren in New York, is een van de meest gerespecteerde songwriters in de Amerikaanse geschiedenis. Hij scoorde megahits als ‘Vincent (Starry, Starry Night)’, ‘Castles in the Air’ en nog veel meer. Madonna, Garth Brooks, Josh Groban, Drake, Weird “Al” Yankovic en talloze anderen hebben liedjes uit zijn catalogus opgenomen.

Don McLean is een GRAMMY® Award Honoree, een Songwriter Hall of Fame-lid en ontvanger van de BBC Lifetime Achievement Award. In 2019 werd Don geëerd met een ster op de Las Vegas Walkway of Stars en zijn lied ‘And I Love You So’ werd het thema van de bruiloft van prins Harry en Megan Markle. 2020 bracht Don een nieuw platencontract bij Time Life, waar hij een nieuw album uitbracht: ‘Still Playin’ Favorites’. @Greenhouse Talent