Ed Sheeran

Zanger kondigt eerste deel stadiontour aan.

Ed Sheeran heeft zojuist het eerste deel van zijn stadiontour ‘+ – = ÷ x Tour’ ( uitgesproken als ‘The Mathematics Tour’) aangekondigd, waarmee hij volgend jaar langs diverse stadions reist. Op donderdag 14 juli en vrijdag 15 juli geeft Ed Sheeran twee concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze concerten start zaterdag 25 september om 11.00 uur via ticketmaster.nl.

Let op! Er zijn geen presales voor deze tour. Alle kaarten worden vanaf zaterdag 25 september 11.00 uur via Ticketmaster verkocht.

Ed Sheeran’s stadiontour gaat volgend jaar april van start en doet verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Centraal Europa en Scandinavië aan. Ook keert hij terug naar het Wembley Stadion in Londen, waar in juni en juli drie concerten gepland staan. De reguliere kaartverkoop in alle landen gaat op zaterdag 25 september van start. Bezoek www.edsheeran.com voor meer informatie.

Met de ‘+ – = ÷ x Tour’ keert Ed voor het eerst sinds zijn recordbrekende ‘Divide Tour’, die plaatsvond tussen 2017 en 2019, terug naar de stadions. Deze tour ging de boeken in als meest winstgevende en meest bezochte tournee ooit. Ed Sheeran speelt tijdens de nieuwe concerten volgend jaar voor het eerst liedjes van zijn nieuwe, nog uit te komen album ‘=’ live. Tijdens deze shows staat het podium in het midden van de zaal, omringd door het publiek.

Het langverwachte nieuwe album van Ed Sheeran ‘=’ wordt op 29 oktober uitgebracht. Momenteel domineert hij met een onlangs verschenen single van het nieuwe album de nummer 1 positie in de UK’s Official Singles Chart, en is Sheeran klaar om later vandaag die nummer 1 plaats te veroveren met zijn nieuwste single ‘Shivers’, die hij tijdens de MTV VMA’s van afgelopen weekend voor het eerst live speelde. Het is de opvolger van zijn gigantisch populaire comeback nummer ‘Bad Habits’, die tot nu toe elf aansluitende weken in deze hitlijst heeft gestaan. Bovendien is Ed sinds vorige week de eerste Britse soloartiest die 52 weken – een heel jaar – op nummer 1 in de officiële UK Singles Chart heeft gestaan. Alleen Elvis Presley en The Beatles hebben meer weken de nummer 1 positie weten te behouden. @Mojo Concerts

Foto’s Paul Barendregt