Ed Sheeran

Ed Sheeran brengt album ‘=’ (Equals) uit.

Vanaf vandaag is Ed Sheeran’s nieuwe album ‘=’ (Equals) overal te beluisteren. De plaat heeft op de dag van release de gouden status behaald in Nederland en telt veertien nummers die gaan over onderwerpen als liefde, verlies, veerkracht en het vaderschap. Eerder kwamen al de nummers ‘Bad Habits’, ‘Shivers’ en ‘Visiting Hours’ uit.

Luister ‘=”= (Equals)’  is het vierde deel van Sheeran’s albumserie met symbolische tekens als titel. Hij schreef de nummers over een periode van vier jaar, na het uitbrengen van het baanbrekende ‘÷’ (Divide).

Op ‘=’, maakt Ed de balans op van zijn leven en de mensen die daarin een rol spelen. Op de nummers ‘The Joker And The Queen’, ‘First Times’ en ‘2step’ zingt Ed over de liefde, ‘Visiting Hours’ gaat over verlies, ‘Can’t Stop The Rain’ over veerkracht, ‘Sandman’ en ‘Leave Your Life’ over vaderschap en in ‘Tides’ reflecteert Ed op zijn carrière.

Bekijk hieronder de video voor de track ‘Overpass Graffiti’, die zojuist is uitgekomen.
“ = (Equals) is a really personal record and one that means a lot to me. My life changed greatly over the past few years – I got married, became a father, experienced loss, and I reflect on these topics over the course of the album. I see it as my coming-of-age record, and I can’t wait to share this next chapter with you.” – Ed Sheeran

De songs werden geschreven in Suffolk, Londen, Zweden en LA en de productie was in handen van Sheeran, FRED en Johnny McDaid. Ook Steve Mac, Joe Rubel, Amy Wadge, Foy Vance, Elvira Anderfjard, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell, Natalie Hemby en Ben Kweller werkten mee aan het album. Ed’s broer Matthew, een componist, droeg bij aan de prachtige strijkersarrangementen op ‘First Time’ en ‘The Joker And The Queen’. @Warner Music

TRACKLIST

1. Tides
2. Shivers
3. First Times
4. Bad Habits
5. Overpass Graffiti
6. The Joker And The Queen
7. Leave Your Life
8. Collide
9. 2step
10. Stop The Rain
11. Love In Slow Motion
12. Visiting Hours
13. Sandman
14. Be Right Now

Ed Sheeran kondigde eerder deze maand zijn ‘+ – = ÷ x Tour’ (The Mathematics Tour) aan voor de zomer van 2022.. Op 14 juli en 15 juli 2022 staat hij op het podium van de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA.