Musical Disney’s Aladdin

Ruim 1400 leerlingen uit minimagezinnen bezoeken musical Aladdin.

Ruim 1.400 kinderen van 36 scholen geselecteerd door het Jeugdeducatiefonds bezoeken op woensdag 3 november de musical Disney’s Aladdin in het AFAS Circustheater Scheveningen. Minstens de helft van de kinderen van deze scholen groeit op in een minder bevoorrechte positie. De periode van thuisonderwijs, klasquarantaine en afstand van de leerkracht, kan die dag dan even vergeten worden, als zij genieten van het magische avontuur van Jasmine en Aladdin in het theater.

Het theaterbezoek is onderdeel van het educatieprogramma dat Stage Entertainment in samenwerking met het Jeugdeducatiefonds en ABN AMRO Foundation heeft ontwikkeld rond het thema van de musical ‘alles wat je wenst’.

Voorafgaand aan het theaterbezoek volgen de leerlingen speciale lessen over het thema van de musical: alles wat je wenst. Het helpt kinderen te praten over hun eigen wensen. Dat is voor kinderen belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Spelenderwijs komen woordenschat en jezelf leren kennen bij elkaar.

Disney’s Aladdin
De musical ALADDIN is gebaseerd op de succesvolle animatiefilm van The Walt Disney Pictures uit 1992. De musical over de charmante straatdief Aladdin en prinses Jasmine vol humor, kleurrijke kostuums en special effects is op 26 september in première gegaan en kreeg lovende recensies.

Jeugdeducatiefonds
Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin alle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandsituaties. Indien kinderen uit financieel niet draagkrachtige gezinnen ook de kans krijgen om hun talenten maximaal te ontwikkelen, vergroot dit de kans op een actief, gelukkig en verantwoordelijk leven met een inkomen waarbij de kans op armoede wordt verkleind. Elk kind moet de gelegenheid krijgen om zich tijdens zijn schoolcarrière intellectueel, sociaal-emotioneel, fysiek en creatief optimaal te ontwikkelen. @Royal Promotions @Stage Entertainment