Ilse DeLange

Ilse DeLange met langverwacht concert in Paradiso.

Het concert in Paradiso vond nu bijna drie weken terug plaats, maar we wilden het jullie toch niet onthouden: de fotoserie van dit concert waar de fans lang op gewacht hadden. Esmee Burgersdijk verzorgde de fotografie.

Na 5 keer de show te hebben moeten verzetten (12 maart 2020, 6 april 2020, 4 september 2020, 13 februari 2021 en 20 september 2021), was het 25 oktober dan eindelijk zover: de show van Ilse DeLange in Paradiso.  De eerste fans stonden al om half 1 voor de deur van Paradiso.

Al sinds het verschijnen van haar debuutalbum in 1998 is Ilse DeLange één van de bekendste en meest gerespecteerde artiesten van ons land, met succes wat reikt tot ver over de landsgrenzen. Hitsingles als ‘I’m Not So Tough’, ‘Miracle’, ‘So Incredible’ en ‘The Great Escape’ zingt heel Nederland massaal mee en ook met haar albums won de muzikante uit Almelo veel prijzen.

DeLange werd daarnaast in 2014 met haar band The Common Linnets tweede tijdens het Eurovisie Songfestival, met een triple platina plaat en meerdere grote Europese tournees als gevolg. In 2019 gooit Ilse het wederom over een andere boeg en brengt ze een lang gekoesterde wens in vervulling: de release van roots-album Gravel & Dust. Haar show in Paradiso in oktober 2021 zal tevens in het teken staan van dit album.

In Paradiso was de zaal erg enthousiast. De fans hadden tenslotte lang moeten wachten op dit concert. Daarom ging iedereen uit zijn dak en alle hits werden luidkeels meegezongen. Matthew Crosby van The Common Linnets deed een gastoptreden. Calm after the storm en een eigen liedje.

Bijzonder was dat aan het einde Ilse met gitarist Martijn op de rand van het podium ging zitten en daar Miracle zong. Dat was dan de afsluiting van een memorabele show waar lang op teruggekeken gaat worden.

Fotografie: Esmee Burgersdijk