Kimmy June

Zangeres brengt countrysong ‘Homeward Bound’uit.

Op 12 november 2021 komt van Kimmy June de single Homeward Bound uit. Een mooi liedje van de countryzangeres over een jeugdherinnering die ze ooit had toen ze nog in Oostenrijk woonde. Het land waar ze samen met haar ouders naartoe emigreerde toen ze twaalf was. Haar grote liefde liefde voor countrymuziek ontdekte de singer-songwriter al op haar vierde toen ze het eerste album van Ilse DeLange hoorde.

Op haar zeventiende deed  Kimmy June (echte naam Kim van der Gouw) mee aan de Duitse talentenshow “Deutschland sucht den Superstar” en roerde de jury tot tranen. De songs van Kimmy June hebben een sound en frasering die on-Nederlands is en sluit naadloos aan bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek. Dit is een dame met een groot talent en dat hoor je!

In 2013 verhuisde Kimmy terug naar Nederland en begon de lerarenopleiding Duits terwijl ze zich doorontwikkelde als componiste en zangeres. Deze singer-songwriter ademt muziek en daarom zal muziek altijd het hoofddoel zijn in het leven van Kimmy June.

In de herfst van 2019 stond zij in het voorprogramma van The BlueBirds in Paradiso Noord, waar zij voor veel enthousiasme zorgde.

Kimmy June is erg trots op haar overtuigende single ‘Homeward Bound’: “Het liedje gaat over een jeugdherinnering van Kimmy June. In de jaren die ik in Oostenrijk heb gewoond, zag ik vaak een vrouw op een stoepje voor haar huis zitten. In mijn beleving wachtte zij op haar man, die dagenlang aan het werk was. Met Homeward Bound wil ik duidelijk maken dat werk niet het belangrijkste is in het leven en het helemaal oké is om wat vaker thuis te zijn en/of aan jezelf te denken. Het is de opvolger van haar in september uitgebrachte allereerste single ‘Mellow Lark’. Een song over het omarmen van je onzekere kant(en) en hoe je hier het beste mee om kunt gaan”.

Bekijk hier de video van Kimmy June’s eerste single

En hou vanaf 12 november Kimmy June’s website in de gaten voor ‘Homeward Bound’.
Kimmy June