LIQUID SPIRITS

Nederlands nummer één modern soul band LIQUID SPIRITS komt met nieuw album.

LIQUID SPIRITS is de band van het producers-duo Wiboud Burkens (keyboards) en Manuel Hugas (bas) in een ijzersterke synergie met zanger en tekstschrijver Ivan ‘vAn’ Peroti. Terwijl het album Years op 3 december uitkomt, is Liquid Spirits met de singles  ‘Years’‘My Shade My Color’, ‘It’s Not Fair’ en ‘Someday’  ruim 1 miljoen streams op Spotify gepasseerd en komen de radio airplays op gang.

Years is een album met een eigenzinnig karakter, een verscheidenheid van invloeden uit jazz (Weather Report), world (Milton Nascimento) en hip hop (A Tribe Called Quest, Thundercat) met indie en pop invloeden en conceptueel geïnspireerd door Miles Davis:
het ruwe idee is belangrijker dan de perfecte uitvoering. En zo trokken de 4 muzikanten met elkaar de studio in om songs te schrijven en op te nemen. Spontaan, niet gehinderd door details en vooral op zoek naar een nieuw verrassend geluid dat buiten
de lijntjes kleurt. Experimenterend met vorm, groove, alternatieve harmonieën en tekst concepten werd in de studio een rauwe, diepe sound ontwikkeld. Veel songs werden in één keer ingespeeld om het authentieke karakter te bewaren.

Burkens en Hugas hebben allebei hun sporen in de internationale soul-wereld ruimschoots verdiend. Zo werkten zij samen en/of gingen op tournee met ondermeer Leon Ware (componist Marvin Gaye/Michael Jackson), Michael Franti en rapper Phonté Coleman (Little Brother).
Ook schreven en produceerden zij voor meervoudig Grammy-winnares Lalah Hathaway (dochter van). Ivan Peroti is ook zanger in de band van Candy Dulfer en werkte voorheen ondermeer samen met Sven Hammond. @LIEV Promotie en Productie

Ook live speelt Liquid Spirits met energie, risico en veel soul.
Zie optredens bij Leo Blokhuis NPO Radio2 en NPO Radio2 Muziekcafe

Liquid Spirits is:
Ivan ‘vAn’ Peroti – vocals
Wiboud Burkens – keys
Manuel Hugas – bass
Eric Hoeke – drums

spotify | website | instagram |facebook

Credits LIQUID SPIRITS – YEARS

additional musicians:
Gino Cochise – drums on ‘Pretty Things’ and ‘Heart Shame’
Noa Lauryn – backing vocals on ‘Be Life’ and ’Someday’
Marijn van der Linden – guitars on ’Somewhere Sunday Never Ends’

music by Liquid Spirits
lyrics by Ivan ‘vAn’ Peroti

produced by Wiboud Burkens & Manuel Hugas, 2021

recorded Electric Monkey studio, Amsterdam, 2021
recorded & mixed Wipe Out Factory, The Hague, 2021
mixed by Manual Hugas & Wiboud Burkens
mastered by Steve Berson, Total Sonic Media, Austin, Texas