Mamas Gun

Mamas Gun kondigt wereldtour aan ter gelegenheid van nieuw album.

Mamas Gun kondigt ter gelegenheid van hun nieuwe album ‘Cure The Jones’, dat op 1 april 2022 verwacht wordt, hun wereldtour aan. De band onder leiding van Andy Platts, o.a. bekend van het succesvolle Young Gun Silver Fox, doet in april 2022 ook Nederland aan met shows in Doornroosje (Nijmegen), Effenaar (Eindhoven) en TivoliVredenburg (Utrecht).

De kaartverkoop start op vrijdag 4 februari om 10:00 uur via de websites van de podia.

Het vijfde album van Mamas Gun ademt in 11 tracks de turbulente tijden van de afgelopen 2 jaar. De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde band brengt een genuanceerde en eigentijdse reflectie op een op zijn kop gezette wereld, ingebed in de klassieke soultraditie van Bill Withers en Marvin Gaye.

Voortbouwend op het album ‘Golden Days’ uit 2018 en de status van de band als een wereldberoemde live-act, vertegenwoordigt het 11-tracks tellende opus ‘Cure The Jones’ het meest complete en krachtige werk van Mamas Guns tot nu toe – een vrolijke en verfijnde expositie van songcraft die thema’s verkent van liefde, verlies en leven door de meest dringende sociale en politieke kwesties van de dag.

Geschreven en geproduceerd tijdens de pandemie door Mamas Gun-frontman Andy Platts, met extra ingewikkelde soundscapes van drummer Chris Boot, werd ‘Cure The Jones’ in Platts’ thuisstudio opgenomen, wat de soulvolle energie van de band tot een coherent gospel-getint geheel maakt.

Mamas Gun heeft miljoenen streams over de hele wereld en oogstte lof van media als The Sunday Times, Billboard, The Guardian en Uncut Magazine. Gezamenlijk brachten de eerste drie albums van de in Londen gevestigde groep Top 10-hits voort op vier continenten, waaronder #1 single in Japan en top 10 airplay-posities in het VK en delen van Europa; voortgestuwd door de uitverkochte headline-tours van de band, waaronder belangrijke optredens op de Billboard Music Awards en festivals zoals Love Supreme, Java Jazz en Seoul Jazz Festival. @Greenhouse Talent

DO

07.04.2022

Doornroosje, Nijmegen

TICKETS & INFO

VR

08.04.2022

Effenaar, Eindhoven

TICKETS & INFO

ZA

09.04.2022

TivoliVredenburg, Utrecht

TICKETS & INFO