Hij Gelooft in Mij

Nederlandse kerkklokken vieren komst Hazes musical Hij Gelooft in Mij.

Deze week zijn de voorstellingen van de musical Hij Gelooft in Mij hervat. Om dit te vieren spelen kerkklokken, in de toursteden waar de Andre Hazes musical de komende maanden te zien is, verschillende nummers van muzieklegende André Hazes. Afgelopen dagen was vanaf De Dom in Utrecht, het stadhuis in Maastricht, het Raadhuis in Apeldoorn en de Westertoren in Amsterdam al Hazes muziek te horen. Deze week volgen steden als Eindhoven (St. Catharinakerk), Breda (Grote Kerk), Deventer (Lebuinus Kerk) en Gouda (Sint-Janskerk).

‘We zijn blij dat de landelijke tournee van start is gegaan,’ laat hoofdrolspeler Martijn Fischer weten. ‘Ik heb de muziek van Hazes al door veel geluidsinstallaties mogen horen, maar het is voor het eerst dat ik kerkklokken de muziek van deze grote legende zal horen spelen. Heel bijzonder.’ Ook Roosmarijn Luyten, die de rol van Rachel Hazes vertolkt, vindt het een unieke aangelegenheid. ‘Dit is de saamhorigheid die André met zijn muziek weet te bewerkstelligen.’

Hij Gelooft in Mij is een musical over het leven van André Hazes. Het is een aangrijpend verhaal over Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn grootste hits illustreren zijn hoge toppen en diepe dalen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, een meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool. Houdt zij van de man, of van zijn talent?

De musical Hij Gelooft in Mij is tot en met 13 februari in het Parktheater in Eindhoven te zien. Daarna reist de musical door heel Nederland, zoals Emmen, Apeldoorn, Breda, Leeuwarden, Almelo, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam, Gouda, Venlo, Utrecht, Doetinchem om in de geboorteplaats van André, Amsterdam, te eindigen.

Afgelopen week moest de première van Hij Gelooft in Mij worden gecanceld. Deze week zijn de voorstellingen hervat in Het Parktheater Eindhoven. Binnenkort wordt de nieuwe première-datum bekendgemaakt. @Royal Promotions