Michael Varekamp

Release vijfde album MORE ELEKTRA samen met Jerome Hol.

Op 20 maart brengt trompettist MICHAEL VAREKAMP samen met JEROME HOL zijn vijftiende album MORE ELEKTRA uit.

Het begon allemaal met een soort visioen. Een visioen waarin Miles Davis en Jimi Hendrix samen een plaat maken. Eind oktober 2018 verscheen het dubbelalbum Elektra met in de hoofdrollen trompettist Michael Varekamp en gitarist Jerome Hol.
Magazine Jazzflits schreef zelfs ‘Ik betwijfel of Miles en Jimi een betere plaat gemaakt zouden hebben’. Inmiddels is het tijd voor een nieuwe Elektra plaat MORE ELEKTRA

Opnieuw duiken Michael Varekamp en zijn muzikale clan in het diepe zonder vangnet wat resulteert in een onderscheidend en spontaan album. Totale improvisatie waarbij de band elkaar blindelings vertrouwt en een intuïtieve manier van samenspel heeft ontwikkeld. Uitgangspunt is de muzikale bibliotheek en het scala aan muzikale ervaringen dat in ieders hoofd en hart zit.

Omfloerste, dreigende ritmes die plots overgaan in verstilde soundscapes. Virtuoze gitaarsolo’s, de trompet speelt een lyrisch duet met de toetsen dat plots overgaat in een woest punkjazz collectief: stampende grooves die nooit voorspelbaar worden.
Jawel…Dat is MORE ELEKTRA! LIEV Promotie en Productie @LIEV

MORE ELEKTRA wordt op zondag 20 maart in de Melkweg gepresenteerd
De nieuwe cd is inbegrepen in de tickets.

LINE UP
Michael Varekamp Trompet
Jerome Hol Gitaar
Wiboud Burkens Toetsen
Manuel Hugas Contrabas
Erik Kooger Drums

LINKS