Saskia Temmink & Thom Hoffman

Vleugels met Saskia Temmink & Thom Hoffman en het Storioni Trio.

Topacteurs Saskia Temmink & Thom Hoffman gaan samen met het fenomenale Nederlandse Storioni Trio (piano | viool | cello) vanaf eind februari ’22 de theaters in met de tour VLEUGELS.

Vleugels gaat over het bijzonder verhaal van het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann.

Vleugels – Clara & Robert Schumann in liefdesbrieven en muziek brengt het verhaal van het opmerkelijkste echtpaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek.
Thom Hoffman en Saskia Temmink nemen samen met het Storione Trio het publiek mee langs alle hoogte- en dieptepunten uit het veelbewogen leven van dit unieke paar.

Het zwaarbevochten huwelijk van Clara en Robert Schumann was liefdevol en poëtisch; zij schreven elkaar zo’n 20.000 (soms heimelijke) liefdesbrieven, maar kende ook veel problemen.
Het huwelijk eindigde met de vroegtijdige dood van Robert in 1856 (hij werd slechts 46 jaar).Clara bleef achter met acht kinderen. Ze stopte met componeren, maar bleef haar hele leven optreden en lesgeven. Zij overleed op 76-jarige leeftijd.

Tourdata:
za. 26-02 Parkvilla Theater, Alphen aan de Rijn (try out)
di. 01-03 Amphion Theater, Doetinchem (voorpremière)
wo. 02-03 DeLaMar Theater, Amsterdam (première)
vr. 04-03 Chassé Theater, Breda
zo. 06-03 Muziekcentrum Enschede, Enschede
wo. 09-03 Theater Orpheus, Apeldoorn
za. 12-03 Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer
wo. 16-03 Goudse Schouwburg, Gouda
do. 17-03 Schouwburg Ogterop, Meppel
wo. 23-03 Het Speelhuis, Helmond
do. 24-03 Theater Junushoff, Wageningen
za. 26-03 Singer Laren, Laren
zo. 27-03 Oosterpoort, Groningen
zo. 03-04 De Bussel, Oosterhout

DE CAST:
Saskia Temmink:
Saskia Temmink is een veelgevraagd toneel- en televisieactrice. Ze werd bij het grote publiek beken door haar rol al Pup in de TV-serie Oud Geld, waar ze een Gouden Kalf Beste Actrice mee won.
Een greep uit haar toneelcarrière: Macbeth, Bloedverwanten, De Kersentuin, Kentering Van Een Huwelijk en de solovoorstelling Doet Sneeuw Pijn.
Op TV was Saskia Temmink te zien in o.a. Van God Los, Hollands Hoop, De 12 van Oldenheim, Smeris en recent in BuZa. Ook was ze twintig jaar lang één van de vaste acteurs bij De Vloer Op (HUMAN).

Thom Hoffman:
Thom Hoffman is vooral bekend van succesvolle bioscoopfilms als De Vierde Man, Zoeken naar Eileen, De Avonden en Zwartboek. Hij schitterde in TV-series als Het Wassende Water, De Co-assistent, Dokter Tinus
en recent in Klem. Thom Hoffman had ook prominente rollen in musicals als My Fair Lady, Je Anne en Chicago.

Storioni Trio:
Het Storioni Trio bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. Het Storioni Trio voert sinds haar oprichting in 1995 werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags.
Het trio is nationaal én internationaal zeer vermaard en toerde in de Verenigde Staten, India, Rusland, Zuid-Korea, Taiwan, Japan, het Midden-Oosten en Australië. NRC jubelde: ‘Het Storioni Trio is het vlaggenschip van de Nederlandse cultuur’. @LIEV

Meer informatie over deze tour op http://www.schumann-vleugels.nl/