Snarky Puppy

Snarky Puppy op 11 oktober in AFAS Live.

Foto Anneke Ruys

Snarky Puppy geeft op dinsdag 11 oktober 2022 een concert in AFAS Live, Amsterdam. De kaartverkoop start op vrijdag 25 februari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Snarky Puppy was lang een goed bewaard geheim in de New Yorkse underground jazz, maar is in de afgelopen tien jaar sinds de release van hun live-cd/dvd ‘Ground Up’ en het eerste optreden in Nederland, uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Snarky Puppy, opgericht door bassist en hoofdcomponist Michael League, is een collectief van vijfentwintig muzikanten die regelmatig rouleren.

De leden van Snarky Puppy werken veelvuldig samen en hebben veel samengewerkt met artiesten als Prince, Erykah Badu, Snoop Dogg, David Crosby, Fearless Flyers, D’Angelo en meer. Het veelzijdige ensemble experimenteert met veel stijlen, waarbij rauwe funk, soul, progressieve rock, niet-westerse muziek en jazz tot de vaste ingrediënten behoren.

In 2014 won Snarky Puppy een Grammy voor Best R&B Perfomance. Gevolgd door maar liefst drie Grammy’s voor Best Contemporary Instrumental Album: in 2016 voor het album ‘Sylva’, een samenwerking met Metropole Orkest; een jaar later voor het elfde studio-album ‘Culcha Vulcha’ en vorig jaar voor ‘Live At Royal Albert Hall’.

Dit najaar brengt Snarky Puppy een nieuw album ‘Empire Central’ uit en viert de kracht van haar familie en het tienjarig jubileum van de sterke band met Nederland. De band nam hier twee albums op: ‘We Like It Here’ in het oude Utrechtse Kytopia en ‘Sylva’ in Dordrecht. De relatie mondde uit in een ware liefde waarbij de banden zowel muzikaal, artistiek als zakelijk altijd sterk en warm zijn gebleven. Dat wordt gezamenlijk groots gevierd op 11 oktober in AFAS Live als de band na vier jaar weer ‘thuiskomt’ in Nederland. Snarky Puppy trad in 2018 voor het laatst in Nederland op tijdens het NN North Sea Jazz Festival. @Mojo Concerts

Ground Up presents
Snarky Puppy
Dinsdag 11 oktober 2022 – AFAS Live Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 50,40 (incl. servicekosten)