PARKPOP THE HAGUE

Eerste namen Parkpop 2022 bekendgemaakt.

Dit jaar is het eindelijk tijd voor de 40ste editie van Parkpop en de eerste namen voor deze jubileumeditie zijn bekend. Niemand minder dan UB40 ft. Ali Campbell, Di-rect, Maan, Kevin & The Animals, Goldband en Froukje spelen dit jaar op Parkpop. Het gratis festival vind dit jaar plaats op het Malieveld op zondag 12 juni.

Na bijna drie jaar radiostilte is het dit jaar eindelijk tijd voor de 40ste editie van Parkpop en dat op een nieuwe locatie. Festival directeur Guus Dutrieux zegt over de aankomende editie: ‘’We hebben helaas ons jubileum twee keer moeten uitstellen door corona maar dit jaar gaan we het eindelijk vieren met een geweldig programma. We kijken er naar uit om op 12 juni opnieuw te laten zien waarom Den Haag de muziekstad van Nederland is!’’

UB40 ft. Ali Campbell
Het is al weer 44 jaar geleden dat UB40 opgericht is door een stel werkloze vrienden die hun liefde voor reggae deelden. Met de unieke stem van frontman Ali Campbell heeft de Engelse reggae- en popgroep meerdere hits als ‘Red Red Wine’ en ‘Food For Thought’ gescoord, brachten ze 18 studio albums uit en verkochten ze meer dan zeventig miljoen platen. Dit jaar laat Ali Campbell nogmaals zijn kunsten op Parkpop zien.

Di-rect
Het Haagse Di-rect is inmiddels niet meer weg te denken in het Nederlandse muzikale landschap. De vijfkoppige poprockbank toert al meer dan 20 jaar door binnen- en buitenland en boekt het ene succes na het andere. Met 9 albums en talloze Top 40-hits als ‘Soldier On’, ‘Where We Belong’ en ‘Devil Don’t Care’, heeft DI-RECT genoeg in huis om het Malieveld te laten springen van geluk.

Maan
Het is al weer 6 jaar geleden dat Maan The Voice Of Holland won. In de tussentijd heeft ze een carrière opgebouwd die bol staat van gouden en platina successen. Ze scoorde hit na hit, waaronder ‘Blijven Slapen’ en ‘Hij Is Van Mij’. Aan het eind van het jaar staat de zangeres in Ziggo Dome, maar eerst kunnen we haar prachtige stem bewonderen op ons Haagse Parkpop.

Kevin & The Animals
Heeft Kevin aka slowflowanimal nog een introductie nodig? Al vanaf de release van zijn eerste EP ‘Kleine Versnelling’ is Kevin als een speer naar de hiphoptop gevlogen. Hits als ‘Als Ik Je Niet Zie’, ‘Samen’ en ‘Beetje Moe’ zullen je vast niet ontgaan zijn. Dit belooft een energieke show te worden vol moshpits, harde lines en veel gespring.

Goldband
De Hagenezen Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen hebben niet stilgezeten toen corona de wereld inkwam. In 2019 stormde Goldband de muziekindustrie binnen met hun elektronische sound en meeslepende teksten over liefde, hun stad en helemaal stukgaan. De hits ‘De Langste Nacht’, ‘Ja Ja Nee Nee’ en natuurlijk hun duet ‘Tweede Kamer’ met Sophie Straat zullen je vast niet ontgaan zijn. Na ruim twee jaar in lockdown kunnen de heren eindelijk hun kunsten live on stage laten zien.

Froukje
Uit het niets was ze daar, Froukje, met een keiharde boodschap die heel Nederland op zijn kop zette. Het protestlied ‘Groter Dan Ik’, dat haar perspectief op de huidige klimaatcrisis beschreef, ging in 2020 viraal en zette Froukje op de radar. Inmiddels is Froukje niet meer te stoppen: zo heeft haar ep Licht En Donker miljoenen streams, won ze de 3FM Talent Award en toert ze heel Nederland rond. Volgende stop: Parkpop 2022. @Mojo Concerts

PARKPOP THE HAGUE
Zondag 12 juni 2022 | Het Malieveld, Den Haag
Aanvang: 12:00 – 23:00 uur
Parkpop is gratis toegankelijk.

Meer info over dit festival vind je op: parkpopthehague.nl