Welcome To The Village

Welcome to The Village kondigt eerste namen jubileumeditie aan.

Festival beleeft jubileumeditie met mooie namen als De Staat, DOOL, Stikstof en Crack Cloud. Op 15, 16 en 17 juli 2022 wordt de jubileumeditie gevierd in de binnenstad van Leeuwarden.

De Staat is de gedroomde hoofdact van de tiende editie van Welcome to The Village. Nederlands beste liveband, met de, volgens 3FM luisteraars beste festivalsoundtrack in haar repertoire zou in 2020 al naar het festival komen, maar vanwege de coronamaatregelen toen kon dat niet doorgaan. ‘De Staat heerst op klamme zaterdagavond, ijzersterk hoogtepunt op Bontebok bereikt’ schreef 3voor12/Friesland toen de Nijmeegse band in 2014 de WTTV-zaterdag afsloot, 8 jaar later willen we deze mooie herinnering graag weer eens ophalen!

Het Canadese Crack Cloud is een van de meest opwindende collectieven van het moment, een zevenkoppig, groovend post-punkmonster op het podium, maar met ruim 20 filmmakers, ontwerpers en andere artiesten daarnaast. Van duistere industrial tot betoverende neoklassieke composities, gemengd met jazz, elektronica en pop, als er een act is die WTTV belichaamt komt Crack Cloud aardig in de buurt!

Bijna net zo experimenteel is het Londense Jockstrap, een electropop-duo dat elkaar vond op het prestigieuze Guildhall conservatorium. Denk: emotionele ballads, keiharde breaks en weirde electro. Stikstof tapt uit een ander vaatje, Zwangere Guy ken je van eerdere aankondigingen, hij zou in 2020 en 2021 ook naar WTTV komen, nu komt hij met zijn kompanen Astro, Jazz Brak en Deejay Vega, oftewel het collectief Stikstof. Rauwe, maatschappijkritische hiphop zonder opsmuk van Vlaanderens grootste hiphop crew. Wie de afgelopen weken de radio aanhad kent Meau: Haar doorbraakhit Dat Heb Jij Gedaan staat al 8 weken op 1 in de Nederlandse top 40 en heeft meer dan 32 miljoen streams op Spotify alleen. Met nog veel meer moois op de plank gaat deze zomer hét festivalseizoen van Meau in!

Liefhebbers van hard en donker kunnen hun hart ophalen bij DOOL en eenmansblackmetalband Helleruin. Iets minder donker maar wel nog steeds hard? M(h)oal brengt meer gitaren naar WTTV! Laat je betoveren door de krachtige stemmen en performances van Sylvie Kreusch, Pink Oculus, de indiefolk van Alice Phoebe Lou of de surrealistische countrypop van The Golden Dregs. Droom weg bij Far Caspian, of de R&B van Sipho en verwonder je bij Famous, Egg Idiot, The Umlauts of nieuw Nederlands talent de Witte Kunst. Zwetende nachten zijn gegarandeerd dit jaar, met Kirara, Coucou Chloe, PVA, Bab ‘L Bluz, Baby’s Berserk en Upsammy.

De eerste vierentwintig namen die naar de tiende verjaardag van WTTV komen zijn:

De Staat, Crack Cloud, Jockstrap, Stikstof, Meau, Far Caspian, Alice Phoebe Lou, PVA, DOOL, Sylvie Kreusch, Coucou Chloe, Famous, Bab ‘L Bluz, Upsammy, Pink Oculus, The Umlauts, Sipho, The Golden Dregs, M(h)oal, Kirara, De Witte Kunst, Egg Idiot, Helleruin en Baby’s Berserk.

Ticketverkoop.

Binnen een dag na de start van de kaartverkoop was de eerste lading tickets, de ‘First Few’ uitverkocht. Ook de Early Birds, de op-één-na goedkoopste tickets vliegen over de toonbank. Na de Early Birds zijn tickets tegen regulier tarief (€95,-) te koop. Dagtickets voor het festival worden vanaf het voorjaar verkocht. Voor kinderen tot 12 en jongvolwassenen gelden andere tarieven. Kaarten zijn te koop via www.wttv.nl. @Welcome to the Village