Macy Gray

Fotoserie: Macy Gray zet mooi optreden neer in PAARD Den Haag.

De eigenzinnige zangeres Macy Gray stond gisteren 30 mei voor een vrijwel uitverkochte zaal in PAARD.  Een eerder uitgesteld optreden waar veel fans naar uitgekeken hadden.

Vanaf het moment dat Macy Gray het PAARD podium betreedt gaat de zaal los. Het wordt een uitbundige en veelzijdige show waar verschillende stijlen in terugkomen. Funky soul staat centraal tijdens de show, maar ook jazzy getinte nummers ontbreken niet.

Met haar expressieve stijl en bijzondere persoonlijkheid pakt Macy Gray niet alleen fans maar ook nieuwe muziekliefhebbers moeiteloos in. Begeleid door een strakke band van topmuzikanten die alle genres aankunnen. Met haar aparte rauwe stemgeluid, maar zeker met haar innemende persoonlijkheid overtuigt Ms Gray muziekliefhebbers van alle leeftijden. Dat uit zich in een uiterst gemêleerd publiek in de Haagse poptempel.

Behalve eigen nummers komen er ook verschillende covers terug in het optreden van Macy Gray. Zoals de rocksong Nothing Else Matters van Metallica, Do You Think I’m Sexy van Rod Stewart en een prachtige versie van Creep van Radiohead. “I came all the way from Los Angeles, California especially to hear you sing” of “to hear you scream”zegt ze verschillende malen en het publiek gehoorzaamt gewillig aan het verzoek. De sfeer is perfect en iedereen zingt en gaat los op de bekende nummers, met als echte ontlading Macy Gray’s grootste hits I Try en Do Something die woord voor woord meegezongen worden.

Het laatste deel van het optreden is een sneak peak van Macy Gray’s in juli verwachte album. Macy Gray en de band brengen in kleinere setting de songs You Got Away, Mercy en Sweet Baby. Dat klinkt alvast veelbelovend! Het concert eindigt na anderhalf uur met een overtuigende versie van The Letter.

Fotografie en tekst: Anneke Ruys