THE TRIBUTE – Live In Concert

Finale The Battle of the Tribute Bands

Op zaterdag 7 mei jl gaven de vier finalisten van de muziekcompetitie ‘The Battle of the Tribute Bands plaats met een uniek live optreden in de Ziggo Dome. Vier spetterende optredens in een bomvolle Ziggo, waar 17.000 mensen volop genoten en uit hun dak gingen. Presentatie was in handen van Gerard Ekdom.

Favoriete nummers van Rootsriders (Bob Marley), Brucified (Bruce Springsteen), Billy Joel (- Experience) en Queen (- Must Go On) werden uit volle borst meegezongen. Grote klasse van topartiesten, die met gemak een volle Ziggo Dome op z’n kop kunnen zetten.

Billy Joël Experience

Het was een muziekspektakel van grote klasse. Met name het optreden van Billy Joel (- Experience) viel op. De geweldige stem van Alexander Broussard , vooral in het operastukje ‘Nessun Dorma’, (als ik mij niet vergis), resulteerde in vele “oohhhs, wowowow’s én andere kreten, die gelijk de muzikale kracht van deze band daarmee onderstreepten! Bijna alle nummers werden dan ook uit volle borst meegezongen. Grote klasse van toppers, die met gemak urenlang een volle Ziggo Dome in een 17 duizend koppig koor kan transformeren.

Tijdens Het tv programma ‘Battle of the Bands’ op SBS6 eerder dit jaar, namen de meest fantastische tributebands het tegen elkaar op. De competitie startte met 11 tributebands. Wie komt het meest in de buurt van het origineel? De 4 beste bands kregen en plek voor een optreden in een volle Ziggo Dome.

Tekst en fotografie: Jerrold Mallee

Met dank aan Mojo Concerts.