Dolly Dots

Dolly Dots Sisters on Tour in Amare met euforisch Haags publiek

De populairste meidengroep die Nederland ooit heeft gehad stond op 29 juni met hun reunietour in het Haagse theater Amare. Dat waren speciale nostalgische momenten voor de fans tijdens een intieme theateravond.

De Dolly Dots zijn terug op het podium met de hun Sisters on Tour. Om de bijzondere tijd die ze sinds de jaren ‘80 samen beleefden zo bijzonder mogelijk in beeld te brengen kozen de Dots voor een theatertour. Volgens Dolly Dot Angela Groothuizen kozen ze bewust voor het theater, omdat dit intiemer is dan een concertzaal.

In de mooie theaterzaal Amare in Den Haag kwam de show in ieder geval optimaal tot zijn recht. Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angela Kramers brachten niet alleen hun grootste hits, maar vertelden ook het verhaal van de Dolly Dots. Zoals ‘Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze met alle plotselinge bekendheid om?

Het was een intieme avond met ouder wordende tieneridolen die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar en die ook vandaag de dag nog heel veel mensen blij kunnen maken met hun muziek. Ieder afzonderlijk lid van de groep heeft de Dolly Dots tijd op haar eigen manier beleefd en die verhalen deelt het vijftal graag met hun publiek. Het levert mooie en soms emotionele anekdotes op.

Ook wordt er tijdens het optreden uitgebreid teruggeblikt op het verlies van Dolly Dot Ria Brieffies, die op 20 juli 2009 op 52-jarige leeftijd aan kanker overleed. Haar gemis wordt nog steeds duidelijk gevoeld door de dames en door de fans.

De Dots verwijzen met het gemis van hun geliefde ‘Sister’ook nog even naar de groep Doe Maar die een vergelijkbaar verlies mee heeft moeten maken na de recente dood van Henny Vrienten, de zanger van Doe Maar. Dat resulteert in een ode aan deze onvergetelijke band met een aantal mooie Doe Maar nummers.

Maar het leukste en meest onvergetelijke moment van de show en waar de fans allemaal op gewacht hadden, was natuurlijk toen de Dots tijdens het swingende ‘Hela-di-ladi-lo’ door de zaal heen liepen en dansten: een mooi en onvergetelijk Caraibisch feestje!

Foto’s en tekst: Anneke Ruys