Editors

Britse band op 6 oktober naar RTM Stage, Ahoy.

Foto Rob Herstel

De Britse band Editors komt op donderdag 6 oktober 2022 naar Nederland voor een concert in RTM Stage, Rotterdam Ahoy. De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 10 juni om 10:00 uur via Ticketmaster.

Editors bracht in april een nieuwe single uit genaamd ‘Heart Attack’. Het is een debuutrelease met award-winnende componist en producer Benjamin John Power, ook bekend als Blanck Mass, die zich als fulltime lid bij de band heeft gevoegd.

Met zijn pulserende elektronische intensiteit, meeslepende synths die op de jaren 80 zijn geïnspireerd en een episch, stuwend drumgeluid is ‘Heart Attack’ de perfecte introductie tot het nieuwe tijdperk van Editors. Tegelijkertijd past het naadloos in het bestaande repertoire van de band: door de klanken en broeierige zang van frontman Tom Smith is het meteen herkenbaar.

De single trapt een nieuwe periode af voor Editors, die in hun 17-jarige carrière hebben geweigerd ooit stil te staan. Alle zes hun studioalbums belandden in de UK top 10, waarvan er 2 op #1 terechtkwamen. Editors’ laatste tour omvatte hun grootste headline show in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe in OVO Arena in Wembley in 2020. Met uitverkochte tours en headline shows op festivals, waaronder ook aankomende zomer, blijft de populariteit van de band groeien. Het vermogen om hun geluid consequent te ontwikkelen terwijl hun visie hetzelfde blijft, is de sleutel tot succes. @Mojo Concerts

KINK presents
EDITORS
Donderdag 6 oktober 2022 | RTM Stage, Rotterdam Ahoy