Eros Ramazzotti

Italiaanse wereldster kondigt wereldtour aan en keert terug op Nederlandse bodem.

Op 16 februari 2023 keert Eros Ramazzotti terug naar de Ziggo Dome te Amsterdam, als onderdeel van zijn wereldtour. De Italiaanse wereldster verkocht de Amsterdamse concertzaal eerder al uit tijdens zijn meest recente live optreden in Nederland in 2019. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande donderdag 23 juni om 10:00 uur via www.eroslive.nl.

Eros Ramazzotti
Eros Walter Luciano Ramazzotti, bekend als Eros Ramazzotti, dient al jaren als de grootste Italiaanse popster van internationaal niveau. Met zijn muziek wist de Italiaanse zanger meer dan zestig miljoen platen wereldwijd te verkopen, waaronder ook zijn meest recente album Vita Ce N’è (2018). De zanger is een graag geziene gast in de Ziggo Dome, daar dit zijn vierde show in de Amsterdamse concertzaal wordt.

De wereldster wist in 1985 definitief door te breken met zijn deelname aan de Italiaanse muziekwedstrijd Sanremo Festival met het nummer ‘Una storia importante’. Hoewel Ramazzotti slechts op de zesde plaats eindigde, behaalde hij met de single grootse bekendheid in geheel Europa. In de jaren daarna verkreeg hij veel bekendheid en in 1997 zette hij zich definitief op de kaart met zijn self-titled album Eros (1997), waarop onder andere de hit ‘Se bastasse una canzone’ te horen is.

Battito Infinito World Tour
Op 16 september 2022 breekt een nieuw muzikaal hoofdstuk aan voor de Italiaanse superster, met de release van zijn nieuwste album Battito Infinito. Volgens Ramazzotti markeert het album zijn ‘nieuwe artistieke identiteit’. Op 10 juni wordt de eerste single, genaamd ‘AMA’, van het album uitgebracht. Het nummer brengt een universele boodschap van liefde, vrijheid en nodigt de luisteraar uit om lief te hebben zonder grenzen en diens gevoel te omarmen. Het nummer zet de toon voor Battito Infinito en de gelijknamige wereldtour en zal, evenals Ramazzotti’s oudere werk, gedurende de show op 16 februari 2023 ten gehore gebracht worden.

Eros Ramazzotti terug naar Ziggo Dome
16 februari 2023
Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets kosten vanaf €45,00 (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande donderdag 23 juni om 10:00 uur via www.eroslive.nl.