North Sea Jazz Festival

Festival kijkt terug op succesvolle 2022 editie.

Nadat twee edities wegens corona niet doorgingen, trapte het driedaagse North Sea Jazz Festival vrijdag weer af. Op 8, 9 en 10 juli stonden op de vijftien podia in Rotterdam Ahoy zo’n 160 optredens gepland. Daar is inmiddels een nieuw zalencomplex bijgebouwd.

Op de vijftien podia traden bijvoorbeeld op Diana Ross, Gregory Porter, George Benson, Nile Rodgers & Chic, Erykah Badu, maar ook Alicia Keys, Eliane Elias en Diana Krall. Artist in Residence was de 82-jarige Herbie Hancock, die een aantal concerten geeft.

Het was een mooi, breed programma voor jong en oud. Er was een eerbetoon aan de jong overleden (en vaste NSJ-bezoeker) trompettist Roy Hargrove, het Rotterdam Philharmonisch Orkest speelde met zangeres Lizz Wright. Ook Jett Rebel, Jacob Collier, Michael Kiwanuka, H.E.R., New Cool Collective, en Fatoumata Diawara zetten memorabele optredens neer. Foto’s Anneke Ruys

Foto Diana Ross: Bart Aalbersberg