Corso Zundert

Fotoserie: Dahlia-magie op Bloemencorso Zundert.

Foto: Winnaar Corso 2022 Klein-Zundertse Heikant met Freeland Festival

Liefhebbers van bloemen en vooral van dahlia’s konden zondag 4 september weer intens genieten van alle bloemenkunst tijdens het Corso in Zundert. Metershoge wagens reden weer door de straten van het Brabantse plaatsje waar twintig buurtschappen strijden dan tegen elkaar om de titel ‘mooiste wagen’, de een nog indrukwekkender dan de ander.

Het corso in de Brabantse is een van de grootste ter wereld. Daarom trekt deze bloemenoptocht elke eerste zondag in september ook duizenden bezoekers. Die vergapen zich aan de kleurrijke bloemenpracht op de twintig wagens, waar doorgaans maanden achtereen aan gewerkt wordt door de buurtschappen.

Foto: de tweede plek was voor Helpt Elkander met Groeimodel

Op de zondag vindt de optocht plaats, op de maandag worden alle wagens tentoongesteld. Daarnaast zijn er in het dorp allerlei activiteiten zoals een jaarmarkt en straattheater.

Het corso in de Brabantse plaats is een van de grootste ter wereld. Op zondag vindt de optocht plaats, op maandag worden alle wagens tentoongesteld. Daarnaast zijn er in het dorp allerlei activiteiten zoals een jaarmarkt en straattheater.

Foto: De derde plaats was voor Klein Zundert met Holifant

De voorbereidingen voor het tweedaagse evenement beginnen al in de zomermaanden. De meer dan 7500 vrijwilligers versieren de wagens van 19 meter lang, 4,5 meter breed en 9 meter hoog bijna alleen maar met dahlia’s. Elk buurtschap heeft zijn eigen bloemenveld waar de bloemen afgehaald worden. Dahlia’s bloeien van juli tot het gaat vriezen. Elke wagen is bedekt met zo’n 300.000 bloemen. Het corso trekt jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers.

Dit jaar werd flink uitgepakt: de wagens waren (veelal) groter en er was sprake van een recordaantal figuranten en deelnemers in de overweldigende optocht.

Fotografie: Anneke Ruys