Wouter Hamel

Wouter Hamel komt met nieuw album Little Torch.

Op 28 oktober komt ‘Little Torch’ het nieuwe album van Wouter Hamel uit. Wouter kiest op dit zevende studio album voor een verrassende samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak. Het resultaat is een eigenwijze nieuwe richting, waarin jazzy, filmisch klinkende pop gestalte krijgt binnen Hak’s vooruitstrevende, elektronische producties. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense, allemaal in dienst van Hamel’s expressieve stem. Uitgebreidere info over het tot stand komen van ‘Little Torch’ vind je in de bijlage.

Een voorproefje op de samenwerking met Lilian Hak hoorden we al op de track Till April (Youtube). Ondertussen zijn van het nieuwe album ook Lucky Streak, Close Range en de nieuwe focus track ‘Chasing Beauty’ op de streamingdiensten beschikbaar.

Eind november presenteert Wouter Hamel zijn nieuwe album live in het Amsterdamse Concertgebouw (23-11) en de Vereeniging in Nijmegen (29-11), waar hij op het podium wordt bijgestaan door zijn vaste toetsenist Thierry Castel, bassist Sven Happel, drummer Mark van Kersbergen violiste Yanna Pelser en special guest Lilian Hak. Een uitgebreide Nederlandse theatertour volgt dan van maart t/m mei 2023. @Multimo Media