Michael Varekamp

The Legends met Swingin’Paris The Christmas Special.

Vanaf 13 december gaan The Legends weer ’t theater in. In december dompelen zij zich onder in Kerstsferen met 6 concerten SWINGIN’ PARIS THE CHRISTMAS SPECIAL en vanaf januari eren zij hun HELDEN VAN TOEN met 21 concerten.

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren!

Zanger/trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met o.a. rijzende ster en chansonnière Tess Merlot (van de hitsingle Mon Paris) en gast-zangeres Caroline Rutten (winnares Concours de la Chanson Alliance Française in 2019), mee door de met kerstlichtjes versierde straten van het bruisende Parijs.

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels zoals Josephine Baker, Edith Piaff en Sydney Bechet en natuurlijk zullen de kersthits van Louis Armstrong, Frans Sinatra en Nat King Cole niet ontbreken.

Een avond zwijmelen bij het haardvuur en iedereen die je lief is volmondig de liefde verklaren.
‘Rudolph the Red-nosed Reindeer’, ‘Let is Snow’ en ’Silent Night’ kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen.

Speciaal voor deze tijd van het jaar wordt Swingin’ Paris ondergedompeld in warme kerstsferen, waarmee het afgelopen jaar van een gouden randje wordt voorzien.

Helden van Toen

In hun tiende avondvullende theaterprogramma ‘Helden van Toen’ nemen The Legends ft Michael Varekamp, Tess Merlot & Wibous Burkens het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden.
Samen met zangeres Tess Merlot omringen Michael en Wiboud zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends. Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong.

We hebben nu eenmaal helden nodig; fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali.

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers.
Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma waarin evergreens als ‘Love me tender’, ‘One for my baby’ en ‘Ne me quitte pas’ dan ook zeker niet zullen ontbreken.

The Legends Christmas Special en Helden van Toen (www.thelegends.biz) is:
Michael Varekamp (trompet, zang)
Wiboud Burkens (toetsen)
Tess Merlot (zang)
Erik Kooger (drums)
Harry Emmery (contrabas)
Yoran Aarssen (tenorsax, klarinet)
www.michaelvarekamp.nl