Vive La Fête

Vive La Fête viert 25-jarig bestaan met Nederlandse tour.

foto Anneke Ruys

Vive la Fête, de Belgische electroband rondom Els Pynoo Danny Mommens, bestaat 25 jaar. Ter ere van dit jubileum gaat de band in april 2023 op tour langs zes Nederlandse steden. Ook worden fans getrakteerd op een live album waar de energie vanaf spat.

Precies 25 jaar geleden verscheen Vive la Fête’s debuut-ep Je Ne Veux Pas. Danny speelde nog in dEUS en vond in Vive la Fête de kans om iets samen met zijn vriendin Els te creëren. Niet alleen de party scene was zeer gecharmeerd, ook in de mode scene viel het stijlvolle duo in goede aarde. Het duurde niet lang of Vive la Fête speelde op uitnodiging van Karl Lagerfeld de sterren van de hemel op zijn modeshows. Het ging hard en Els en Danny lieten zich omringen door extra muzikanten om tot een volwaardige liveband uit te groeien. Met Nuit Blanche (2003) vestigde Vive la Fête zich definitief in de top van het electroclash genre. Dankzij hits als Maquillage, Touche pas en het duister-manische Noir Désir speelde de band op alle grote festivals ter wereld.

Na twee jaar Corona-beperkingen en uitgestelde concerten, mocht Vive la Fête op 17 september 2021 eindelijk weer het podium op. In een explosie van opgespaarde energie vlamde de band in een uitverkochte Antwerpse De Roma en gaf een show die de aanwezigen nog lang zal bijblijven. Alle hits en live favorieten passeerde de revue en Vive la Fête was definitief terug van nooit weggeweest. De opnames van dit memorabele concert zijn gemixt tot het album Live! welke eind maart 2023 verschijnt.

In april 2023 brengt Vive la Fête hun explosieve live optredens naar de Nederlandse poppodia. De band zal te bewonderen zijn in Amsterdam, Maastricht, Arnhem, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. De kaartverkoop voor deze tour start op vrijdag 16 december om 10.00 uur. Ga voor meer informatie naar www.greenhousetalent.com.

DO

06.04.2023

Melkweg, Amsterdam

TICKETS & INFO

VR

07.04.2023

Muziekgieterij, Maastricht

TICKETS & INFO

VR

14.04.2023

Luxor Live, Arnhem

TICKETS & INFO

ZA

15.04.2023

Paard, Den Haag

TICKETS & INFO

VR

28.04.2023

TivoliVredenburg, Utrecht

TICKETS & INFO

ZA

29.04.2023

Effenaar, Eindhoven

TICKETS & INFO

Contact info: