3FM Awards 2023 in PAARD

Fotoserie: 3FM Awards in Den Haag.

Het is weer tijd voor een feestje! Op donderdag 23 maart reikt NPO 3FM in PAARD dé jaarlijkse publieke popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten uit tijdens de 3FM Awards.

Live vanuit Poppodium PAARD in Den Haag maakten de dj’s van 3FM bekend welke artiesten naar huis gaan met een felbegeerde 3FM Award. Tijdens de awardsshow waren er optredens van RONDÉ, Son Mieux en 3FM Talent Prins S. en de Geit. Ook waren er veel genomineerden langs, waaronder Goldband.

Goldband grote winnaar 3FM Awards 2023
De 3FM Awards 2023 zijn een feit! Het was een avond vol hoogtepunten: een spontaan huwelijksaanzoek tijdens het optreden van Son Mieux, een tongende Boaz en Milo, en natuurlijk spetterende optredens en spannende uitreikingen. Check hier alle winnaars op een rijtje.

Beste Indie act – Prins S. En De Geit
Prins S. En De Geit is de gelukkige winnaar van de 3FM Award voor Beste Indie Act! Deze award staat voor een act die independent is en dus niet is aangesloten bij een management. De meeste stemmen gingen hiervoor naar het Haagse trio Prins S. En De Geit, die ook al een fantastisch optreden weggaven tijdens de 3FM Awards vanavond. In november werden ze al uitgeroepen tot 3FM Talent en nu mogen ze ook de award voor Beste Indie Act mee naar huis nemen: “We hebben een heel intens jaar gehad, met diepe dalen, maar dit is een mooie aanmoediging om er een heel vet jaar van te maken. Tot van de zomer!” @3FM Awards

Beste Song – Goldband met ‘Noodgeval’
En ook de 3FM Award voor Beste Song kan Goldband in hun zak steken! Dit jaar gaan ze niet met 2, maar met wel 3 prijzen naar huis! De stemmen liegen er niet om, Goldband is dé winnaar van de avond.

Beste Artiest – Joost
Joost is een veelzijdige, talentvolle en hardwerkende muzikant en sleept daarmee de 3FM Award voor Beste Artiest binnen! Hij bracht vorig jaar zijn album ‘Fryslân’ uit waarvoor hij alles heeft gegeven en zijn persoonlijke levensverhaal heeft blootgelegd: “Ik sta hier met alle weeskinderen van Nederland. Ik sta hier met alle kinderen die geen plekje in de zorg hebben.”

Beste Groep – Goldband
Een tweede award voor Goldband deze avond! Sterker nog, Goldband won vorig jaar ook al de 3FM Award voor Beste Groep. Ook dit jaar hebben zij zichzelf weer bewezen en zijn de drie voormalig stukadoors nog altijd een geliefde band. Zo speelden ze eerder deze maand 3 volledig uitverkochte shows in AFAS Live. Dankzij hun talent en aanstekelijke tracks pakken ze weer de 3FM Award voor Beste Groep.

Beste Album – S10 met Ik Besta Voor Altijd Zo Lang Jij Aan Mij Denkt
De 3FM Award voor Beste Album gaat naar S10! Na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival lag er een hoop druk op haar, maar ze overstijgt alle verwachtingen met haar plaat Ik Besta Voor Altijd Zo Lang Jij Aan Mij Denkt.

Beste Nieuwkomer – Claude
De debuutsingle van Claude, ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’, is pas 6 maanden geleden uitgekomen maar is een enorme hit. Hij stond hiermee zelfs op nummer 1 én Claude staat volgende maand maar liefst 3 keer in het voorprogramma van Stromae in de Ziggo Dome. Met deze geweldige prestaties wint Claude de award voor Beste Nieuwkomer: “Ben super dankbaar voor jullie en het team om me heen. Ik ga jullie zo meteen terug trakteren”

Beste Samenwerking – Maan ft. Goldband met ‘Stiekem’
De eerste winnaars van deze avond zijn niemand minder dan Maan en Goldband! Met hun aanstekelijke track ‘Stiekem’, die eerder een nummer 1-hit en 3FM Megahit scoorde, gaan zij er nu vandoor met de 3FM Award voor Beste Samenwerking: “Ik kan je zeggen het is een feestje om deze mannen samen te werken. Jullie vormden het gouden randje voor mij het afgelopen jaar. Ik ben van jullie allemaal gaan houden, maar eentje in het speciaal..”

Schaal Van Rigter – Son Mieux met ‘Multicolor’
Eerder deze week werd de Schaal Van Rigter van dit jaar uitgereikt aan Son Mieux voor hun monsterhit ‘Multicolor’. Dat betekent dat deze track het afgelopen jaar de meest gedraaide single van Nederlandse bodem op 3FM was. De band werd verrast met het nieuws door oud-winnaar RONDÉ.

Tekst: 3FM
Foto’s Gwendolyne van Erp