Donnie

Donnie brengt unieke show “De kibbelingsound”.

foto Anneke Ruys

Op 23 september 2023 staat Donnie, ook bekend als “de Fenomeen”, in AFAS Live. Hier presenteert hij zijn nieuwe liveshow gebaseerd op het album ‘De Kibbelingsound’ dat 28 april verschijnt. Verwacht een muzikaal en visueel spektakelstuk. Afgelopen week brachten Donnie en René Froger hun nieuwe single ‘Dat Kan Je Niet Kopen’ uit als voorproefje op aankomend album. De kaartverkoop voor het concert start maandag 24 april om 16:00 uur via Ticketmaster.
Door zijn vindingrijke wordplay, humor en kenmerkende delivery, is Donnie al sinds de release van zijn mixtape ‘Leipie Van Het Plein’ in 2014 een cultheld. Met zijn werk staat hij op Lowlands en in Paradiso, maar door opvallende samenwerkingen met grote volkszangers staat hij net zo makkelijk op Muziekfeest Op Het Plein en met de Toppers in uitverkochte Arena’s. “Mensen die het niet snappen noemen me een gimmick, maar dat is het niet”, zo zegt hij. “Ik ben de definitie van jezelf zijn. Dat is Donnie!”

Het mag geen verrassing zijn dat Donnie op volksrap-album ‘De Kibbelingsound’ opnieuw heeft samengewerkt met menig reeds bekende levenslied vertolkers. Naast zijn hits ‘Frans Duits’ met Frans Duijts en ‘Bieber van de Kroeg’ met Mart Hoogkamer, staan op het album niet eerder verschenen samenwerkingen. Zo zijn daar nummers met Gerard Joling, Peter Beense, Wolter Kroes, René Karst, Jan Smit, Wesly Bronkhorst en nogmaals René Froger. Het is het grootste Hollandse-artiesten-samenwerkingsproject ooit gemaakt, met creatieve en hilarische songteksten en thema’s.

Naar aanloop van de show in AFAS Live zal er later dit jaar nog een deluxe editie van het album verschijnen met nog eens drie extra geheime nummers met bijzonder verrassende samenwerkingen. Verwacht dit, en veel meer, op 23 september in AFAS Live mee te maken. @Mojo Concerts

DONNIE
DE KIBBELINGSOUND
Zaterdag 23 september 2023 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €42,56 (incl. servicekosten)