DTRH2023

RETURN OF REX: 24 NIEUWE NAMEN VOOR DTRH23.

De high-voltage dag- en nachtclub REX wordt dit jaar wegens doorslaand succes op DTRH geprolongeerd. En verhoogd en verbreed, want onder de bogen van de nieuwe tent krijg je nog meer headspace voor volle bak gas op de plank. De line-up gaat al even XL in dit dancepaleis: REX dropt het hele weekend rond de klok house, techno en elektronica, powered by deze dj’s, producers en liveacts:

Ambu Bambu – Bij deze Groningse dj gaan de beats nooit recht vooruit. Ze buigen en bubbelen, buitelen en struikelen, maar zonder de groove uit het oor te verliezen.

Barker (live) – Aan de randen van het grote technobos frut deze Berlijnse Berghain-resident zijn linksdraaiende dansmuziek in elkaar, bij voorkeur met behulp van zijn zelfontworpen instrumentarium.

Bradley Zero – Deze oorspronkelijke host en programmeur van de Boiler Room-franchise dropt een loeispannende mash-up van house, techno, disco, soul en funk, waarbij de man zelf geen seconde stilstaat.

Charmaine – De damp slaat van de dansvloer bij deze Rotterdamse dj met even relaxte als bedwelmende sets waarin jazz de toon zet, maar die organisch uitwaaieren langs house, dub, soul en disco.

Dam Swindle – Dit Amsterdamse dj/producersduo houdt van house, vooral van het diepe soort – al kun je in hun set ook best een verdwaald stukje soulvolle techno, jazz, downtempo en disco tegenkomen.

Desert Sound Colony – Van garage tot electro, van breaks tot bass, van deephouse tot techhouse; deze Londense dj/producer doet alles voor een volle dansvloer.

DJ Overdose – Deze hypnotiserende electrofanaat eet niet van één walletje en stoeit ook graag met spacy techno, soulvolle soundscapes, knerpende acid en aanpalende elektronische avonturen.

Djrum – Het is nauwelijks te bevatten hoe deze onnavolgbare Brit zijn platen door elkaar mixt en on the spot nieuwe tracks creëert. In de mix: jungle, footwork, complexe techno en andere stijlen die aan de linkerzijde van het spectrum van de kaart vallen.

Elias Mazian – Dit multitalent brengt je onder hypnose met zijn immersieve sound. House, hiphop, techno, acid; reken vooral op niet op één genre, maar wel op een onvoorspelbare cocktail die lichaam en geest verruimt.

Interstellar Funk – Deze muzikale astronaut is onverzadigbaar in zijn honger naar nieuwe én oude sounds, Geschoold in house en techno, verliefd op analoge 80’s synthwave, EBM en electro, de dansvloer altijd in het snotje.

Kléo – Zin in een ouderwets lekker potje jacken? Dan zit je bij deze Parijse uit Amsterdam vertoevende Kléo helemaal goed. Soepele sets tjokvol groovy discovibes, booming basslines en soulvolle melodieën.

mad miran – De ongrijpbare sets van deze Rotterdamse dj wapperen van breakbeats naar acid en van electro naar IDM. Avontuurlijk en bloedfanatiek.

Mario Marini – Boogiehousejazzfusionelectrodance? Synthdubdiscoafrorockfolkfunk? Dat soort combinaties ontstaat als je als Nijmeegse allesetende vinyldealer de hele dag je eigen stash op de draaitafels legt.

Moxie b2b Shanti Celeste – Een voorliefde voor de pioniers van de techno en house, en het vermogen om die nostalgie naar een moderne sound te vertalen. Dubbele kracht vooruit.

Ngoni Egan (live) – Donkere electro van een Ierse Rotterdammer met een fraaie collectie ontregelende drummachines en golvende synthesizers.

Oceanic – Deze kennerslieveling grossiert tijdens zijn sets in afwijkende ritmes en onverwachte wendingen – met af en toe een lekkere beuker of vrolijke huppelaar tussendoor.

Odette – Avontuurlijke en vrijzinnige dj/producer met een unieke kijk op minimal, house en techno.

Paramida – Van energieke techno via stuiterende italodisco tot progressive house; zolang de bassen sensueel zijn en de beats broeien is het welkom op de draaitafels van deze trigger-happy dj.

Perdu – Strakke sets vol schemerende house met alle tijd voor de jaren 80 en 90; deze Amsterdam-based dj/producer houdt je groove de hele nacht gaande.

Rey Colino – De dynamische en vakkundig opgebouwde dj-sets van deze Belgische Amsterdammer barsten van de sfeervolle techno, hypnotiserende house en bezwerende acid.

Roger Gerressen – Diep. Minimaal. Esthetisch. Deze Nijmegenaar tapt louterende house en techno uit vaatjes waar je de woorden deep, minimal of dub voor kunt zetten.

Sedef Adasi – Deze oosterbuurvrouw met Turkse roots keurt haar draaitafelselecties op energie en stuitergehalte. Puntige techno, bruisende acid, vintage electro, oldskool trance en opzwepende industrial – gooi je tank maar vol.

Stenny – Deze Italiaanse dj pakt de rokerige sfeer van techno, IDM en industrial, maar verdraait de boel – letterlijk – tot een creatieve en bedwelmende mix.

Tammo Hesselink – Wat deze innovatieve dj/producer je in REX voor gaat schotelen? Geen flauw idee: de ene keer dwaal je mee door een labyrint vol gebroken minimal, buitenaardse ambient en obscure techno, de andere keer is het juist een rechttoe-rechtaan ravemix. @Mojo Concerts