Josh Island

Singer-songwriter brengt debuutalbum In My Head uit.

De Nederlandse singer-songwriter Josh Island brengt op 15 september zijn debuutalbum In My Head uit en gaat op tour door Duitsland, Nederland, België en Luxemburg.

Nederlandse ouders, geboren in Engeland, opgegroeid in Duitsland en Luxemburg, wonend in Maastricht. Josh Island is een Europeaan. Deze Europese persoonlijkheid weerspiegelt zich in zijn muziek: Catchy singer-songwriter pop met sterke soul- en folkinvloeden. Artiesten als Sting, John Mayer en Jamie Cullum behoren tot zijn inspiraties.

Josh Island: “In My Head gaat over alle gedachten, ideeën, angsten en dromen die we allemaal hebben en hoe ze in onze hoofden ontstaan. Ik vond dat een eerlijke titel voor mijn eerste plaat.”

Als opmaat naar dit debuutalbum verschenen al vier singles die geprimeurd werden bij Sublime (‘Make it’), bij KINK (‘Pennies from Heaven’), bij Radio2, Rinkeldekinkel (‘Rewind’) en bij Radio5 (‘Patio Blues’).
Op 6 september wordt de nieuwe single ‘How Does It Feel’ uitgebracht.

Josh roept in zijn muziek luisteraars op om minder angstig over de toekomst te zijn en zich meer op het heden te richten. Dat heeft hem zelf als artiest en persoon volwassener gemaakt: “Ik heb geleerd meer van het moment te genieten.”

Mentale gezondheid is een belangrijk thema in de titelsong ‘In My Head’, waarin Josh beschrijft dat het soms aanvoelt alsof je hoofd in brand staat. “Maar als de zon schijnt, laad het mij op”, zingt hij daarna. ‘How Does It Feel’ geschreven met Guy Chambers (Robbie Williams), beschrijft een zoektocht naar identiteit.

Andere songs hebben een vrolijke lichtheid, zoals de synth-gedreven zomerse song ‘Patio Blues’, het mysterische verhaal van een onderwaterzwemmer in ‘Pieces Of The Ocean’ of de zoektocht naar de pot goud aan het einde van de regenboog in ‘Rainbow’. Josh is een verhalenverteller en entertainer met afwisselende stijlen.

Het album werd geproduceerd door Nelson Canao (Mariza, Carminho) met wie Josh eerder samenwerkte. De 10 songs op het album werden gedurende een jaar opgenomen in de wijnstreek van Torres Vedras in Portugal. De muzikanten van The Black Mamba (Eurovision 2021) vormden zijn begeleidingsband tijdens de albumopnames.

In 2019 was Josh supportact voor James Morrison. Vorige zomer stond Josh in het voorprogramma van Passenger en meerdere malen bij Steffen Morrison, waarbij telkens en vooral de hartverwarmende publieksparticipatie opvallend is. Komend najaar zal hij een Europese tour doen die hem in Duitsland, Luxemburg, België en Nederland brengt. ”Optreden vind ik het mooiste wat er is. Het doel is altijd om de onzichtbare barrière tussen artiest en publiek te doorbreken zodat er een prachtig saamhorigheidsgevoel ontstaat.” @LIEV Promotie en Productie