Mika

Zanger met Apocalypse Calypso Tour naar AFAS Live.

Mika in TivoliVredenburg [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

De pop zanger Mika komt op vrijdag 29 maart naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van Europese ‘Apocalypse Calypso’ tour. De kaartverkoop van dit concert start op vrijdag 15 september om 10:00 via Ticketmaster.

Gedurende zijn carrière heeft Mika een rauwe romantische wereld vol met vreugde en speelsheid weten te creëren met alternatieve pop. In 2007 viel Mika de popmuziekindustrie gigantisch hard binnen met zijn hitsingle ‘Grace Kelly’, die wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht en de tweede Britse single ooit was die met downloads alleen bovenaan de hitlijsten kwam. Het was de nummer één in het Verenigd Koninkrijk voor vijf weken en stonden ook in zes andere landen hoog in de lijsten. Zijn debuutalbum ‘Life In Cartoon Motion’ heeft tot op de dag van vandaag 2,8 miljard streams, 8,3 miljoen fysieke platen verkocht en 12,8 miljoen digitale aankopen opgeleverd. Het album ging direct naar de eerste plaats van de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk en elf andere landen.

Na een triomfantelijke terugkeer van zijn optreden op Coachella in mei 2022, mocht Mika aan de slag met één van de grootste eren in de Europese muziekwereld: internationale host tijdens het Eurovisie Song Festival. Hoewel hij in 2011 zichzelf al eerder aan een Franse single waagt, zet hij in 2023 de grote stap op de soundtrack van de Franstalige film ‘Zodi et Tehu: feres du desert’, waarbij hij met meer van 160 muzikanten wereldwijd werkt. Zo ook met de Frans-Canadese Simon Leclerc met wie hij in 2021 samenwerkte aan zijn symfonische concerten. De soundtrack zet Mika opnieuw op de kaart en gaat hij internationale grenzen over, maar wel op zijn eigen manier.

Mika is genomineerd voor en heeft prijzen gewonnen van onder meer de Brits, de Grammy’s, de Ivor Novellos, Capital Radio, Q Magazine, The NRJS’s, The World Wide Music Awards, BT en Vodaphone, Virgin Media en MTV’s Europese, Aziatische, Australische en Japanse awards. Ook heeft hij de prestigieuze Franse ‘Chevalier dans l’ordre des Arts et des Lettres’ ontvangen. Mika heeft op dit moment meer dan vijftien miljoen albums wereldwijd verkocht en heeft gouden of platina platen in 32 landen. @Mojo Concerts

Foto’s Harold Versteeg

MIKA – APOCALYPSE CALYPSO tour
AFAS Live | Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €49,28 (incl. servicekosten)