de Autoriteit

Gezelligste hiphop act van de lage landen lanceert tweede EP.

De Nederlandstalige band de Autoriteit heeft een nieuwe release. Een klein jaar na het enthousiast ontvangen “Rapper Ontsnapt” verscheen op vrijdag 13 oktober ’23 de opvolger getiteld “Zonnetje”.

Op de EP staan drie tracks: Zonnetje, over de kracht van dit magische hemellichaam om je aan te zetten tot onbedaarlijk bier drinken. Dodelijke Panna, over een man wiens leven compleet instort na een onschuldig potje straatvoetbal. En Snipperdag, over het zware leven van muzikanten die doordeweeks eigenlijk gewoon moeten werken.

De Autoriteit staat bekend om de aanstekelijke grooves, komische teksten en refreintjes die zich in je oor wurmen. Rap, funk en reggae over de vrolijke kant van dingen die mis gaan. Wie ze live heeft gezien, weet het al langer: Ze zijn misschien wel de gezelligste hiphop act van de lage landen.

De Muziek

De Autoriteit is misschien wel de gezelligste hiphop act van de lage landen. Rap, funk en reggae over de vrolijke kant van dingen die misgaan. Luister ernaar en het smaakt zeker tot meer luisteren en zeker om deze formatie ook eens live te bekijken!

Verwacht een gevoelige ballade over wildplassen, snoeiharde gangster-rap over muggen, en een reggaenummer over een man wiens leven een hel wordt na een onschuldig potje straatvoetbal. Carrière technisch een tandje eraf doen, of samen met Johnny van het zonnetje genieten in andere sferen; Danny heeft verhalen die blijven hangen.

“… brengt je helemaal terug naar de hoogtijdagen van Doe Maar in de jaren tachtig…, Lichtvoetig, maar wel met een vleugje satire…” (Alternative FM).

De Band

De band kreeg eind 2021 vorm nadat producers Danny Dio en Snybone hun muziek naar het podium wilden brengen, logisch na een periode van binnen zitten. Uit het Snybone netwerk van muzikanten kwam de kern tot stand met Martijn op gitaar en Jair op Cajon. Martin, bekend met Martijn van de SAE, bleek enthousiast om de toetsen in te vullen.

Stuk voor stuk ervaren muzikanten die de oorspronkelijke bedoeling om Danny op het podium te ondersteunen al snel strak invullen. De Autoriteit gaat nu een stap verder en creëert een eigen muzikale stijl. Check de eerste twee EP’s op Spotify.

Live spelen is waar de band voor leeft, interactie met het publiek, onderdeel zijn van een avond waar je het later nog eens over hebt.