Blackbriar

Bombastische symfonische metal van Blackbriar in Iduna.

De Nederlandse band Blackbriar komt met hun nieuwste album A Dark Euphony op zaterdag 30 maart naar poppodium Iduna in de gemeente Smallingerland voor een lekkere show vol hoogstaande en bombastische symfonische metal. Hou je van de metal van Epica, Nightwish en Within Temptation? Dan mag je Blackbriar niet missen!.

Voor liefhebbers van de vele metalbands die Nederland rijk is, is Blackbriar geen onbekende naam. Met frontvrouw Zora Cock als boegbeeld heeft de band zijn stempel gedrukt op de metalscene. Haar betoverende aanwezigheid en mystieke stem slepen luisteraars mee naar een sprookjesachtige wereld.

In september bracht de band het tweede album, “A Dark Euphony”, uit onder het prestigieuze label Nuclear Blast. De groep heeft haar duistere en verleidelijke visie op alternative/gothic metal verfijnd met eerdere EP’s en het debuutalbum “The Cause of Shipwreck” uit 2021. Met meer dan 230.000 YouTube-abonnees, 56,5 miljoen kanaalweergaven, 37,9 miljoen Spotify-streams en 275.000 maandelijkse luisteraars, trekt Blackbriar wereldwijd aandacht.

Solarcycles
De Nederlandse symfonische folkmetalband Solarcycles biedt een unieke mix van melodiëuze en sombere symfonische folk metal. Frontvrouw Sascha, vergeleken met Florence Welch en Dolores O’Riordan, leidt de band met haar betoverende stem. Hun muziek, geïnspireerd door natuur en milieu, roept op tot emotionele acceptatie en eenheid. De duisternis van metal en heidense folk-elementen smelten samen in hun geluid, vergelijkbaar met bands als Children of Bodom en Within Temptation. Na het succes van “Ethereal Storms” bracht de band onlangs hun langverwachte album “Lunar” uit. @Iduna

http://www.blackbriarmusic.com/