Chinees Nieuwjaar Den Haag

Fotoserie: Chinees Nieuwjaar uitbundig gevierd in Den Haag.

De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar werd feestelijk gevierd op 24 februari 2024 in het Atrium Den Haag van het Stadhuis en in China Town.

Het Chinees nieuwjaar in Den Haag kent een lange traditie. In 2002 is de gemeente Den Haag met de Chinese gemeenschap, de LFCON en de Chinese ambassade overeengekomen dat de ’Nationale Chinese Nieuwjaarsviering (CNY) vanaf dat jaar in Den Haag zal worden gehouden. De festiviteiten vinden plaats in het Atrium Den Haag, maar ook in Chinatown, met optochten in de straten en op het Plein en in de binnenstad van Den Haag. Honderden mensen waren toegestroomd naar de grote draken en leeuwenoptocht in het centrum van Den Haag.

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada