Bernhard Reinke

Gitaarvirtuoos uit de Achterhoek lanceert sfeervol nieuw album.

Bernard Reinke is een artiest die geen grenzen kent. Hij experimenteert  grenzeloos met verschillende stijlen. Soms is hij een virtuoze jazzspeler dan weer een energieke rocker, een emotionele bluesman, een funkateer of een latin swinger.

Reinke’s nieuwe (instrumentale) album draagt als titel ‘Love for Life’ en die liefde voor het leven omarmt hij graag via zijn muziek. Die muzikale liefde klinkt dan ook in elk facet van zijn nieuwe cd door.

Het album neemt je mee naar een plaats waar jazz samenkomt met rock, latin en blues. Het thema op ‘Love For Life’ is het bestaan in al zijn facetten: prachtig en fijn, maar ook kwetsbaar en dramatisch.

Iedere song op het album wordt voorzien van precies de juiste elementen zodat het muzikale verhaal met zijn prachtige en fijne, maar ook kwetsbare en dramatische wendingen precies op de juiste muzikale plek valt. Sfeervol tot in de laatste toon.

‘Love for Life’ bereist het leven, van al  haar hoogtepunten tot ook haar onmiskenbare dieptepunten. Voor ieder stuk kiest Bernhard de juist passende elementen uit de verschillende muziekstijlen die hij domineert om er precies de juiste sferen aan toe te voegen.

‘Love For Live’ is daardoor een zeer afwisselend album geworden waarbij Bernard Reinke de luisteraar trakteert op een inspirerende muzikale reis .

Muzikanten

Bernhard Reinke schreef voor dit album de composities en arrangeerde de stukken. Hij speelde de gitaren, basgitaren en keyboard-partijen. Léon Klaasse speelde drums, percussie en claps op drie tracks. Op drie andere tracks speelde Peter Doppen drums. Het album werd opgenomen, gemixt en geproduceerd door Bernhard Reinke bij Mr. B’s Studio in De Heurne, Nederland. De analoge mastering is gedaan bij Aria, Atlanta, USA.

Op www.bernhardreinke.com is alle informatie te vinden over het nieuwe album en over de artiest Bernard Reinke.