Twenty One Pilots

 Grammy Award-winnend duo naar Ziggo Dome.

Het Grammy Award-winnende duo Twenty One Pilots heeft zojuist The Clancy World Tour aangekondigd dat in het teken staat van het nieuwe album “Clancy”. Op woensdag 30 april 2025 geeft Twenty One Pilots een concert in Ziggo Dome, Amsterdam.

Twenty One Pilots viert de release van het nieuwe album “Clancy” met The Clancy World Tour, hun grootste headline tour ooit. De door Live Nation geproduceerde tour gaat op 15 augustus van start in Denver en reist af naar verschillende landen in Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië en Europa.

Vorige maand kondigde Twenty One Pilots al het nieuwe album “Clancy” aan en bracht tegelijkertijd de leadsingle van het album uit, “Overcompensate”, samen met een bijbehorende officiële muziekvideo geregisseerd door Reel Bear Media. Het nummer, dat snel steeg in de Alternatieve Radio chart en momenteel in de Top 5 staat, maakte bij de lancering een enorme impact doordat het luisteraars terugbracht naar de meeslepende wereld van de band.

Met meer dan 33 miljard streams wereldwijd en meer dan 3 miljoen verkochte tickets tijdens wereldwijde tours, heeft het duo Tyler Joseph en Josh Dun zichzelf gevestigd als een van de meest succesvolle bands van de 21e eeuw en hebben ze het geluid van een generatie opnieuw gedefinieerd. Geproduceerd door Joseph en Paul Meany, markeert “Clancy” het laatste hoofdstuk in het verhaal dat Twenty One Pilots in hun afgelopen albums heeft verteld. Het verhaal werd geïntroduceerd in ‘Blurryface’ en kreeg een vervolg met het album ‘Trench’. Bovendien valt de aanstaande release van ‘Clancy’ op 17 mei samen met de 9e verjaardag van ‘Blurryface’, dat precies negen jaar eerder op die dag werd uitgebracht.

Over Twenty One Pilots
Het duo uit Columbus, OH heeft tientallen multi-platinum certificeringen behaald en heeft zelfs een plek veroverd in het Guinness® Book of World Records. Op historische wijze nam hun quadruple-platinum doorbraakalbum, “Blurryface”, vlucht als “het eerste album dat een RIAA Gold of Platinum certificering behaalde voor elk van zijn nummers”, terwijl het album “Vessel” hetzelfde deed en dezelfde onderscheiding behaalde. Ze stegen naar zeldzame hoogten als “een van de slechts 18 artiesten die meerdere RIAA Diamond certificeringen hebben behaald”, met de diamanten-status voor de singles “Stressed Out” en “Heathens”. Het met platina bekroonde album “Trench” uit 2018 breidde het ambitieuze concept uit dat werd uiteengezet in “Blurryface” en leverde de multi-platina en platina singles “Chlorine”, “My Blood” en de GRAMMY® Award-genomineerde “Jumpsuit” op. Ze volgden “Trench” op met hun goud-gecertificeerde album “Scaled And Icy”, waarmee ze “de grootste openingsweek voor een rockalbum in 2021” bereikten door op nummer #1 te komen in de Billboard Top Rock Albums en Top Alternative Albums charts en de Top 3 van de Billboard 200 te bestormen. @Mojo Concerts

Twenty One Pilots – The Clancy World Tour

Woensdag 30 april 2025, Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf €49,28 (incl. servicekosten)