Blackbriar

Alternative/gothic metalband met duistere klanken in Iduna Drachten.

De Nederlandse band Blackbriar stond op 30 maart met hun nieuwste album A Dark Euphony in Iduna in Drachten met een lekkere show vol hoogstaande en bombastische symfonische metal in het straatje van Epica, Nightwish en Within Temptation. Meeslepende klanken van deze veelbelovende formatie die de wereld op stormachtige wijze aan het veroveren is.

Voor liefhebbers van de vele metalbands die Nederland rijk is, is Blackbriar geen onbekende naam. Met frontvrouw Zora Cock als boegbeeld heeft de band zijn stempel gedrukt op de metalscene. Haar betoverende aanwezigheid en mystieke stem slepen luisteraars mee naar een sprookjesachtige wereld. In september bracht de band het tweede album, “A Dark Euphony”, uit onder het prestigieuze label Nuclear Blast. De groep heeft haar duistere en verleidelijke visie op alternative/gothic metal verfijnd met eerdere EP’s en het debuutalbum “The Cause of Shipwreck” uit 2021. Met meer dan 230.000 YouTube-abonnees, 56,5 miljoen kanaalweergaven, 37,9 miljoen Spotify-streams en 275.000 maandelijkse luisteraars, trekt Blackbriar wereldwijd aandacht.

Solarcycles
Support act van Blackbriar in Iduna is de Nederlandse symfonische folkmetalband Solarcycles, met een unieke mix van melodiëuze en sombere symfonische folk metal. Frontvrouw Sascha, vergeleken met Florence Welch en Dolores O’Riordan, leidt de band met haar betoverende stem. Hun muziek, geïnspireerd door natuur en milieu, roept op tot emotionele acceptatie en eenheid. De duisternis van metal en heidense folk-elementen smelten samen in hun geluid, vergelijkbaar met bands als Children of Bodom en Within Temptation. Na het succes van “Ethereal Storms” bracht de band onlangs hun langverwachte album “Lunar” uit. @Iduna

Fotografie Stefan de Jager www.hornsupholland.com