Delain

Melodische en bezwerende metalsound in Bibelot.

De band Delain serveerde op 11 mei  in Bibelot te Dordrecht een onvergetelijk concert waarbij de bekende tracks naast nieuwe werk aan bod kwamen.Hetoptreden ademde eenheid en kracht uit, was puur energiek en werd gedragen door emotievolle lyrics.

Al bijna 20 jaar deelt Delain hun kenmerkende melodische metal sound met de wereld. Er staan al zeven studioalbums en drie EP’s op hun naam, inclusief gastoptredens van onder meer de titanen van de scene: Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION), Marko Hietala (NIGHTWISH) en Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY). Na de wereld rondgereisd te hebben met bands als NIGHTWISH, SABATON en WITHIN TEMPTATION, en festivals als WACKEN, GRASPOP en DOWNLOAD te hebben gerockt, heeft Delain zijn plek in de scene sterk veroverd als een van de originele bands van de eerste generatie in dit genre.

In 2022 kondigde ze een baanbrekende line-up wijziging aan- zowel nieuwe leden als voormalige leden keerden terug naar de kudde – samen met hun langverwachte zevende studioalbum, getiteld Dark Waters, dat begin het jaar daarop werd uitgebracht. Dark Waters is een sonische achtbaanrit van pakkende deuntjes met explosieve elementen, variërend van pop- tot filmmuziek-geïnspireerd tot zinderende metal. Het album debuteerde op nummer 9 in zowel de Amerikaanse Hard Music Albums-lijst als de officiële Duitse albumlijsten en fascineerde zowel oude fans als nieuwe luisteraars. In 2023 toerde ze het album wereldwijd. Ze kijken uit naar nog een jaar waarin ze het podium zullen betreden met meer wereldtournees en metal festivals in 2024. Delain zet zonder twijfel hun legacy voort en slaat tegelijkertijd nieuwe wegen in de metal scene. Voorprogramma’s: Altamullan Road/Damian Wilson @Bibelot

Fotografie: Stefan de Jager