Fotoserie: Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsdag groots gevierd op Malieveld Den Haag.

Op 5 mei vierden vele duizenden bezoekers Bevrijdingsdag op het Haagse Malieveld.  Het festival pakte op zondag 5 mei 2024 flink uit met een sterk inhoudelijk programma met o.a. stand-up comedy, een Vrijheidscollege, een talkshow en natuurlijk ook héél veel muziek. Het

Bevrijdingsfestival Den Haag is nadrukkelijk méér dan een popfestival. Tijdens het evenement wordt op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat.

Voor het derde jaar verwelkomden wij de HI The Hague Student Experience op het Malieveld. Alle hoger onderwijsinstellingen van Den Haag en een groot aantal studentenverenigingen presenteren zich hier aan het publiek en de hele dag draaien er Haagse dj’s.

Op het festivalterrein is verder onder meer een grote ontvangst van honderden (jonge) veteranen die op uitnodiging van burgemeester Jan van Zanen het Bevrijdingsfestival Den Haag bezoeken en een eigen area op het Malieveld hebben om elkaar te ontmoeten. Het concert van de tributeband Rondje Doe Maar wordt door de burgemeester speciaal aangeboden aan de veteranen, als dank voor hun inzet voor vrede en veiligheid, in Nederland en elders in de wereld.

Muziekoptredens waren er van onder meer Son Mieux (tevens Ambassadeurs van de Vrijheid), Bibi Breijman (die ook het festival presenteerde), Krezip, Poke, Ross & Iba (feat Extince), Ray Greene, Rondje Doe Maar en meer. @Bevrijdingsfestival Den Haag

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada